AcasăŞtiri201810 Ianuarie: Indigenii din Amazon îl aşteaptă pe Papa Francisc

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Indigenii din Amazon îl aşteaptă pe Papa Francisc

Indigenii din Amazon îl aşteaptă pe Papa Francisc

Apropiata vizită a Papei Francisc în oraşul peruvian Puerto Maldonado va fi fără îndoială o ocazie pentru populaţia indigenă din Amazon să fie văzută şi auzită. Într-un interviu pentru reţeaua eclezială pan-amazoniană Repam, pr. Manuel Jesus Romero, de la Vicariatul apostolic de Puerto Maldonado, a afirmat că drepturile indigenilor amazonieni trebuie recunoscute cu urgenţă, dat fiind că sunt tot mai mult excluşi din teritoriile ce le-au deţinut dintotdeauna.
„Teritoriul lor este din ce în ce mai invadat, spaţiul lor devine tot mai mic şi mai mic, mijloacele de trai cu care au supravieţuit de atâtea secole sunt distruse: pescuitul, vânătoarea, copacii şi râurile sunt tot mai mult în pericol. Astfel chiar vieţile lor sunt în pericol”, a spus preotul. Sosirea Papei Francisc în oraşul Puerto Maldonado, un simbol al comunităţilor indigene din Amazonul peruan, este programată să aibă loc pe 19 ianuarie. Aici Papa va primi reprezentanţi ai diferitelor comunităţi din Amazon, care vor putea să îşi exprime grijile şi să asculte mesajul de speranţă şi de încurajare al Pontifului.
În urma anunţării vizitei Papei în Peru, în perioada 18-21 ianuarie, Conferinţa Episcopală Peruviană (CEP) a explicat motivele care stau la baza alegerii sale de a vizita Puerto Maldonado, descriind oraşul ca un simbol important datorită eforturilor de combatere a mineritului ilegal şi a traficului de fiinţe umane. CEP a explicat că dorinţa Papei de a vizita zona este, de asemenea, determinată de nevoia de protecţie a mediului, o problemă majoră pentru această poartă către sudul junglei Amazonului. Pădurea tropicală amazoniană cuprinde până la 60% din teritoriul ţării şi oferă o rezervă importantă de apă.
Viitoarea vizită a Papei Francisc, care îl duce şi în Chile, va fi a treia călătorie papală către Peru, după ce Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat naţiunea de două ori, în 1985 şi 1988.

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Manifestări dedicate Centenarului la Vintere » Titlu: 27147.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Manifestări dedicate Centenarului la Vintere
Titlu: 27147.jpg