AcasăŞtiri201130 Ianuarie: Liturghia de Sfinţii Trei Ierarhi - Hramul Seminarului Teologic din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Liturghia de Sfinţii Trei Ierarhi - Hramul Seminarului Teologic din Oradea

Liturghia de Sfinţii Trei Ierarhi - Hramul Seminarului Teologic din Oradea

Sărbătoarea Sfinţilor Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan, a fost celebrată astăzi, 30 ianuarie 2011, la Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea, de P.S. Virgil Bercea, însoţit de preoţii Catedralei, ai Seminarului Teologic Greco-Catolic şi câţiva invitaţi din Italia. Cu ocazia Hramului Seminarului au fost hirotesiţi ipodiaconi: lectorul Adrian Mureşan din Parohia „Sfântul Anton”, Gherla (CJ); lectorul Dragoş Paşcalău din Parohia „Sfântul Nicolae” – Fizeş (SJ); lectorul Claudiu Boda din Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Oradea şi lectorul Andrei Duma din Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Mierlău.
Ierarhul a acordat rectorului Seminarului, Antoniu Titus Chifor, crucea pectorală; în continuare, au fost ridicaţi la rangul de arhimandriţi pr. profesor Roberto Giraldo din Veneţia, care face parte din Ordinul Franciscan Minor şi este decan al Facultăţii de Teologie Ecumenică „San Bernardino”, din cadrul Universităţii Pontificale „Antonianum” din Roma; pr. Cornel Dîrle şi Ovidiu Horea Pop, foşti rectori ai seminarului.
În predica sa, P.S. Virgil a subliniat faptul că „am celebrat ieri şi azi 20 de ani de la reînfiinţarea Seminarului. Ce înseamnă aceşti 20 de ani în raport cu întreaga istorie a bisericii? Trebuie să vedem această lucrare a lui Dumnezeu prin P.S. Vasile Hosu, care a avut curajul să redeschidă Seminarul. Acea binecuvântare pe care a dat-o ne însoţeşte mereu, el fiind unul din pilonii credinţei noastre. Bunul Dumnezeu a dorit ca această biserică să aibă martirii ei în credinţă. Cred că aceste persoane care şi-au dat viaţa pentru credinţa lor sunt în ceruri. La începutul Liturghiei am dat titlul de arhimandrit la trei preoţi, lucru început tot de P.S. Vasile”.
Catedrala a fost neîncăpătoare pentru sutele de credincioşi veniţi să asiste la celebrări, astăzi fiind şi prima dată când P.S. Virgil hiroteseşte arhimandriţi în Episcopia de Oradea.
Biroul de presă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău » Titlu: 27228.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău
Titlu: 27228.jpg