AcasăŞtiri20188 Ianuarie: Papa a botezat 34 de copii

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Papa a botezat 34 de copii

Papa a botezat 34 de copii

Respectând tradiţia papală, Papa Francisc a marcat sărbătoarea Botezului Domnului celebrând Liturghia în Capela Sixtină, cu această ocazie botezând 34 de copii, părinţilor lor spunându-le că iubirea de acasă este prima cerinţă pentru transmiterea credinţei. „Dacă acasă nu se vorbeşte între părinţi acea limbă a iubirii, transmiterea credinţei nu este atât de uşoară, nu se va putea face. Nu uitaţi aceasta. Misiunea voastră este să transmiteţi credinţa dar să o faceţi cu dialectul iubirii din casa voastră, din familie”, a spus Sfântul Părinte pe 7 ianuarie.
Sfântul Părinte a celebrat Liturghia ca în fiecare an în celebra Capelă Sixtină, anul acesta administrând Sacramentul Botezului la 16 băieţi şi 18 fetiţe, copii ai unor angajaţi din Vatican. În scurta predică, rostită liber, el le-a spus părinţilor că ei fac primul pas în transmiterea credinţei, apoi având nevoie de Duhul Sfânt să intervină. „Singuri nu putem”, a spus el. „A putea transmite credinţa este un har al Duhului Sfânt, posibilitatea de a o transmite; şi pentru aceasta voi aduceţi aici pe copiii voştri, pentru ca să îl primească pe Duhul Sfânt, să primească Treimea – pe Tatăl, pe Fiul şi pe Duhul Sfânt – care va locui în inimile lor.” Desigur, vor contribui şi cateheţii, care dezvoltă „prima transmitere a credinţei” făcută de părinţi, „cu idei, cu explicaţii”.
Copiii, a mai afirmat Papa, au propriul „dialect”. „Isus ne sfătuieşte să fim ca ei, să vorbim ca ei. Noi nu trebuie să uităm această limbă a copiilor, care vorbesc aşa cum pot, dar este limba care îi place atât de mult lui Isus. Şi în rugăciunile voastre fiţi simpli ca ei, spuneţi-i lui Isus ceea ce vine în inima voastră aşa cum spun ei. Astăzi o vor spune cu plânsul, da, aşa cum fac copiii. Dialectul părinţilor care este iubirea pentru a transmite credinţa şi dialectul copiilor care trebuie primit de părinţi pentru a creşte în credinţă.” Pontiful a anunţat că va continua ceremonia, explicând însă cu înţelegere: „dacă încep copiii să ţină concert este pentru că nu sunt comozi, sau le este prea cald, sau nu se simt în largul lor, sau le este foame… Dacă le este foame, alăptaţi-i, fără frică, daţi-le să mănânce, pentru că şi acesta este un limbaj de iubire.”

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Cursuri de formare pentru preoţi şi soţiile lor » Titlu: 27119.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Cursuri de formare pentru preoţi şi soţiile lor
Titlu: 27119.jpg