AcasăŞtiri20099 Martie: Sfânta Liturghie celebrată de către nunţiul apostolic în catedrala din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Sfânta Liturghie celebrată de către nunţiul apostolic în catedrala din Oradea

Sfânta Liturghie celebrată de către nunţiul apostolic în catedrala din Oradea

În data de 9 martie 2009 s-a celebrat la Catedrala greco-catolică Sfântul Nicolae din Oradea o liturghie arhierească de către Excelenţa Sa, nunţiul apostolic Mons. Francisco-Javier Lozano, reprezentant al Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea în România, ambasadorul Vaticanului în România, preasfinţitul Virgil Bercea, episcop greco-catolic al Eparhiei de Oradea, doi preoţi romano-catolici din Italia şi alţi zece preoţi greco-catolici din Oradea.
Răspunsurile au fost date de către corul Liceului Teologic greco-catolic din Oradea condus de profesoara Monica Nica şi de către studenţii Seminarului Teologic greco-catolic din Oradea.
În cuvântul său, Excelenţa sa a amintit de istoria dramatică recentă a Bisericii greco-catolice din România, de episcopii ei martiri şi de miile de preoţi şi de credincioşi care au suferit persecuţiile regimului dictatorial comunist şi care s-au jertfit pentru credinţă. Adresându-se celor peste 350 de elevi ai liceului, prezenţi la Liturghie, a spus: „Cunoaşterea trecutului este importantă, dar mai important este să facem planuri de viitor. Evanghelia ne cheamă să fim atenţi faţă de cei mai săraci şi mai nevoiaşi. Prezenţa voastră aici arată preocuparea Bisericii greco-catolice faţă de formarea tinerilor. Acesta este un semn de speranţă pentru un viitor mai bun”.
La sfârşitul Liturghiei, Excelenţa sa a dăruit tuturor celor prezenţi binecuvântarea Sfântului Părinte, în limba latină.
Pr. Mihai Tegzeş

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei » Titlu: 26234.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei
Titlu: 26234.jpg