AcasăŞtiri201126 Ianuarie: Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor la Zalău

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor la Zalău

Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor la Zalău

Şi în acest an preoţii şi credincioşii greco-catolici din Zalău au participat la celebrările ecumenice organizate în diferite biserici din oraş.
Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor a început în marţi, 18 ianuarie, cu o vecernie la Biserica Ortodoxă Sfânta Vineri, la care au participat protopopul ortodox al Zalăului, părintele Ştefan Lucaciu, părintele Ioan Ghiurco – parohul bisericii, părintele Valer Părău – protopopul greco-catolic al Zalăului şi parohul Bisericii Sfânta Familie, părintele Daniel Bertean, paroh al Bisericii Greco-Catolice Sfinţii Petru şi Pavel, pastorul Oláh Mihai de la Biserica Reformată din cartierul Dumbrava Nord şi alţi slujitori, dintre care unii au rostit cuvântări.
Joi, 20 ianuarie, la Biserica Greco-Catolică Sfânta Familie s-a slujit Sfânta Liturghie, la care au participat părintele Valer Părău, părintele Sővér, de la Parohia Romano-Catolică şi părintele greco-catolic Petru Peştean, de la parohia din cartierul Ortelec. A asistat şi părintele ortodox Ioan Ghiurco, care a rostit o cuvântare după celebrarea rugăciunilor ecumenice.
Duminică, 23 ianuarie, la aceeaşi biserică a avut loc o celebrare ecumenică, oficiată de preoţii Valer Părău, Petru Peştean şi Ciprian Robotin. A fost de faţă la rugăciunea ecumenică şi părintele ortodox Ioan Coste de la Biserica Ortodoxă Sfântul Ştefan, care şi-a exprimat bucuria de a-i avea ca prieteni pe preoţii greco-catolici şi de a cunoaşte mulţi creştini evlavioşi din Parohia Sfânta Familie şi de la celelalte culte care au lăcaşuri de rugăciune în zonă.
Luni, 24 ianuarie, Biserica Sfânta Familie l-a avut ca oaspete pe Bogdán Zsolt, protopopul reformat al Zalăului, care a adresat un mesaj de unitate şi şi-a exprimat regretul faţă de reticenţa unora cu privire la ecumenism, fiind condamnat recent pe unele site-uri pretins creştine.
Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor s-a încheiat în seara zilei de marţi, când s-a oficiat un Te Deum la Biserica Sfinţii Petru şi Pavel la care au participat preoţii greco-catolici: Simion Mărieş - protopopul Supurului; Ciprian Robotin, Daniel Bertean şi Radu Puie, iar ca invitaţi preoţii Oláh Mihai şi Ioan Ghiurco. Au fost prezenţi si membrii Corului Bisericii Sfânta Familie, precum şi Surorile Preasfintei Inimi, care au fost prezente la majoritatea celebrărilor ecumenice. Au rostit alocuţiuni preoţii Ioan Ghiurco, Oláh Mihai si Daniel Bertean. Mesajul lui Oláh Mihai a fost foarte edificator, el afirmând că nu vede zona în care trăim ca fiind una a faliilor, ci mai degrabă un loc de întâlnire între creştinătatea apuseană şi cea răsăriteană.
Considerăm rodnice aceste zile de rugăciune, sperăm că in anii ce vor urma aceste întâlniri să se diversifice.
Biroul de presă al Protopopiatului Zalău

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă » Titlu: 25859.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă
Titlu: 25859.jpg