AcasăŞtiri201126 Ianuarie: Principele Radu şi-a lansat la Oradea volumul „Provizoratul istoric”

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Principele Radu şi-a lansat la Oradea volumul „Provizoratul istoric”

Principele Radu şi-a lansat la Oradea volumul „Provizoratul istoric”

Principele Radu al României şi-a lansat, aseară, la Librăria Humanitas din Oradea, volumul „Provizoratul istoric”. Cartea a fost publicată la Editura Polirom. Invitat de seamă la acest eveniment a fost P.S. Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea.
„«Provizoratul istoric» este o carte care nu produce atât de mult optimism, ci este un mare semn de întrebare. Scopul cărţii nu este să descurajeze, ci mai degrabă este un fel de moment de rătăcire care vine dintr-o proastă înţelegere a ceea ce reprezentăm ca naţiune”, şi-a început principele Radu prezentarea celui mai recent volum de publicistică pe care l-a semnat.
Autorul s-a declarat uimit de faptul că la trei ani de la intrarea în Uniunea Europeană şi la şase ani de la intrarea în NATO, România este o ţară plină de oameni trişti, cu privirea pierdută, fără speranţă, fiind, totodată, izolată de ţările europene. Principele Radu susţine că în timpul turneului prin ţară pentru promovarea volumului „Provizoratul istoric” a constatat „tristeţea de pe străzi. Totul e din nou gri. Acest lucru nu e totuşi normal, indiferent cât de mare e criza”.
În opinia Principelui Radu, motivul pentru care lucrurile nu merg bine în România este faptul că instituţiile publice funcţionează deficitar. „Am scris acest volum nu pentru a critica o parte din politica românească, ci pentru a atrage atenţia că este o serioasă problemă în punerea în practică a legilor”, a mai menţionat autorul.
La final, P.S. Virgil Bercea i-a oferit Principelui Radu cartea Îngerii, scrisă de teologul italian Renzo Lavatori.
La eveniment au mai fost prezenţi oameni de cultură orădeni, reprezentanţi ai mediului de afaceri, oameni politici, dar şi simpli orădeni.
Biroul de presă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Vizită pastorală la Viena » Titlu: 26213.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Vizită pastorală la Viena
Titlu: 26213.jpg