AcasăŞtiri201125 Ianuarie: Episcopii germani reafirmă „binele preţios” al celibatului

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Episcopii germani reafirmă „binele preţios” al celibatului

Într-un comunicat difuzat sâmbătă 22 ianuarie, Conferinţa Episcopală Germană a luat poziţie referitor la propunerea politicienilor Partidului Creştin Democrat German, care au solicitat admiterea la preoţie a „viri probati”, bărbaţi căsătoriţi de credinţă dovedită care nu ar trebui, prin urmare, să respecte obligaţia celibatului. Argumentul, se citeşte în comunicat, „nu este inclus ca temă în colocviile care se vor desfăşura pentru pregătirea vizitei Sfântului Părinte în Germania”.
Conferinţa Episcopală Germană - relatează agenţia de ştiri SIR - subliniază faptul că „această cerere interesează întreaga Biserică Universală şi necesită unele reflecţii şi o decizie la nivelul întregii Biserici”. „Celibatul este un bun preţios”, subliniază documentul, amintind că problema a fost abordată în mod repetat şi în timpul consultărilor Sinodului Episcopilor de la Roma.
Conferinţa Episcopală Germană amână pentru o dată ulterioară momentul în care se va putea „reflecta asupra propunerilor formulate în scrisoare cu scopul a promova mai multe vocaţii la preoţie”.
Scrisoarea, semnată de opt dintre politicienii Partidului Creştin Democrat, aproape toţi aparţinând Comitetului Central al Catolicilor Germani, a fost difuzată vineri, 21 ianuarie; în ea a fost propusă ipoteza derogării de la obligaţia celibatului, chiar şi numai pentru Germania, pentru a contracara „situaţia urgentă şi de criză a numeroase comunităţi fără preoţi”.
Sursa: Agenţia de presă SIR

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Grest Italia » Titlu: 26530.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Grest Italia
Titlu: 26530.jpg