AcasăŞtiri201125 Ianuarie: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor la Curtuiuşeni

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor la Curtuiuşeni

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor la Curtuiuşeni

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor este celebrată în fiecare an între 18 şi 25 ianuarie. Trebuie ştiut că rugăciunile şi textele din anul 2011 pentru acest eveniment au fost alese şi pregătite de creştinii din Ierusalim, care au propus tema exprimată în Faptele Apostolilor 2,42: „Şi nu lipseau de la învăţătura apostolilor, de la împărtăşire şi de la rugăciuni”.
Celebrarea ecumenică de la Curtuiuşeni s-a desfăşurat după broşura stabilită: adunarea, liturghia cuvântului, rugăciunea penitenţială, ectenia unităţii creştinilor şi binecuvântarea.
La această mişcare ecumenică au participat, ca de altfel în fiecare an, cultele: ortodox, romano-catolic, reformat, greco-catolic, făcând în fiecare seară, pe rând, rugăciuni în lăcaşul de cult al fiecăruia.
„Aşa cum spicele de grâu adunate de pe câmpii şi din boabele de struguri culese de pe dealuri s-a făcut o singură pâine şi un singur vin, care au fost aduse înaintea ta, Părinte ceresc, tot astfel te rugăm să aduni Biserica ta din toate colţurile lumii şi să o faci una în credinţă şi iubire”. Aceasta este rugăciunea Bisericii pentru împlinirea visului lui Dumnezeu. Acest ideal „ca toţi să fie una” nu este al omului, nu este al Bisericii, ci este al lui Dumnezeu. Dorită de Isus Cristos şi lăsată ca testament (In 17,21), unirea în credinţă nu este ceva opţional, ci este un angajament pe care fiecare om trebuie să şi-l asume. Dumnezeu vrea colaborarea noastră la testamentul său pentru ca: „ca toţi să fie una” („ut unum sint”).
Pr. Alexandru Cervid

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: COMUNICAT » Titlu: 27308.jpg

Anul: 2018
Eveniment: COMUNICAT
Titlu: 27308.jpg