AcasăŞtiri201124 Ianuarie: Mesajul Papei Benedict al XVI-lea pentru Ziua Mondială a Comunicaţiilor Sociale

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Mesajul Papei Benedict al XVI-lea pentru Ziua Mondială a Comunicaţiilor Sociale

Papa Benedict al XVI-lea a binecuvântat luni, 24 ianuarie, Ziua Mondială a Comunicaţiilor Sociale. Totodată, Suveranul Pontif a avertizat că folosirea acestora în exces poate crea o lume paralelă.
Enumerând efectele pozitive ale reţelelor de socializare, Suveranul Pontif i-a invitat pe utilizatori să nu îşi creeze profile false, să nu se refugieze într-o lume paralelă şi să fie atenţi la pericole. Papa consideră că noile tehnologii, în special reţelele de socializare, „ajută la dezvoltarea unui dialog şi prilejuiesc acţiuni solidare şi relaţiile pozitive”. Papa invită „creştinii să se alăture cu încredere şi creativitate conştientă şi responsabilă în reţeaua de raporturi pe care era digitală a făcut-o posibilă. Nu doar pentru a satisface dorinţa de a fi prezenţi, ci pentru că această reţea este o parte integrantă a vieţii umane”.
Tinerii care folosesc internetul nu trebuie însă să se expună prea mult sau să uite de spiritul creştin. Papa lansează tinerilor provocarea de a fi „autentici, oneşti cu ei înşişi, fără a da curs tentaţiei de a crea profile false sau artificiale”. Reţelele de socializare oferă noi experienţe de viaţă şi Suveranul Pontif le recunoaşte meritul de a „crea întâlniri dincolo de graniţele spaţiului şi culturii”. Ziua Mondială a Comunicării va fi sărbătorită pe 5 iunie. Ca de obicei, Mesajul a fost prezentat luni, 24 ianuarie, în comemorarea liturgică a Sfântului Francisc de Sales, patronul spiritual al presei catolice.
Sursa: Agenţia de presă SIR

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 25832.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 25832.jpg