AcasăŞtiri20098 Martie: Vizita Nunţiului apostolic la Zalău

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Vizita Nunţiului apostolic la Zalău

Vizita Nunţiului apostolic la Zalău

Duminică, 8 martie 2008, la Biserica Sf. Familie din Zalău s-a desfăşurat unul dintre cele mai emoţionante momente din viaţa acestei comunităţi.
Credincioşii greco-catolici din Zalău au avut în mijlocul lor pe Arhiepiscopul Francisco-Javier Lozano, nunţiu apostolic în România, şi pe PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea. În prezenţa a câteva sute de credincioşi, cei doi înalţi prelaţi au oficiat împreună cu un sobor de preoţi Sf. Liturghie din Duminica I a Postului Mare. Alături de preoţii zălăuani au fost prezenţi trei preoţi de rit latin din dieceze italiene, precum şi trei preoţi români care activează în Italia.
Motivul vizitei pastorale a celor doi ierarhi s-a regăsit exprimat in cuvântările susţinute. Pornind de la textul Evangheliei, Preasfinţitul Virgil a evidenţiat problema convertirii interioare din Postul Mare, invitând pe credincioşi să parcurgă cu credinţă şi har acest timp. Am fost captivaţi de eleganţa cu care Execelenţa Sa Nunţiul Apostolic a vorbit la adresa Bisericii greco-catolice din România, la martirii noştri din perioada de persecuţie sau la rolul credincioşilor din zilele noastre. Mesajul Sfinţiei Sale a fost unul foarte clar, insistând asupra rolului nostru de continuatori ai credinţei catolice din aceste ţinuturi ale Europei.
Invitaţia de mărturisire a credinţei venită din partea înaltului prelat s-a concretizat, de altfel, în două momente admirabile. Primul moment l-a reprezentat hirotonirea în treapta Sfintei Preoţii a diaconului Dan Todea, un tânăr zălăuan format in Seminarul diecezan din Imola (Italia), care cu siguranţă va contribuii la păstrarea credinţei greco-catolice printre romanii aflaţi la muncă în Italia.
A urmat sfinţirea studioului teritorial Radio Maria din Zalău, amenajat prin străduinţa Părintelui Doru Popovici de la Radio Maria Oradea, în prezenţa celor 17 de voluntari orădeni, de fapt vorbim de acum în termeni precum „studioul mamă”.
Ne exprimăm bucuria prezenţei Spiritului Sfânt în toate acţiunile realizate, mulţumim totodată bunilor noştri credincioşi, precum şi oficialităţilor prezente: Onorica Abrudan (subprefect de Sălaj) si Radu Căpîlnăşiu (primarul Municipiului Zalău). Aducem totodată mulţumiri şi instituţiilor publice care s-au ocupat cu bunul mers al acestei activităţi.
Pr. Valer Părău

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Conferinţă dedicată „Centenarului Marii Uniri” la Marghita » Titlu: 25868.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Conferinţă dedicată „Centenarului Marii Uniri” la Marghita
Titlu: 25868.jpg