AcasăŞtiri201124 Ianuarie: Intervenţii ale Protopopiatului Triveneto la Sanctuarul Franciscan din Motta di Livenza (TV - Italia) cu ocazia Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Intervenţii ale Protopopiatului Triveneto la Sanctuarul Franciscan din Motta di Livenza (TV - Italia) cu ocazia Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor

Intervenţii ale Protopopiatului Triveneto la Sanctuarul Franciscan din Motta di Livenza (TV - Italia) cu ocazia Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor

S-au ţinut sâmbătă, 22 ianuarie 2011, la Sanctuarul din Motta di Livenza (TV), o serie de întâlniri cu caracter ecumenic cu ocazia Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor.
La aceste întâlniri a fost prezent şi Protopopiatul Triveneto cu două intervenţii: începând cu orele 16.00 prin cuvântul Pr. Vasile Barbolovici la conferinţa cu tema: „Frângerea pâinii în speranţă. Dialogul ecumenic dintre Biserica Catolică de rit oriental şi Bisericile Ortodoxe” şi, începând cu orele 18.00, prin celebrarea Sfintei Liturghii în rit „greco-catolic”, concelebrată de o parte din preoţii protopopiatului.
Părintele Vasile, în omilia sa, a prezentat tema celei de cincea zi a Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, focalizând al treilea element al unităţii: „frângerea pâinii”, care apoi ne uneşte în speranţă. „Unitatea noastră – a subliniat părintele – merge dincolo de Sfânta Împărtăşanie, trebuie să includă justa atitudine etică către persoana umană şi spre întreaga comunitate. Biserica din Ierusalim ne recomandă nouă creştinilor să ne unim în frângerea pâinii astăzi, pentru că o biserică divizată nu poate să se pronunţe cu autoritate asupra unor chestiuni privitoare la justiţie şi pace”.
La Sfânta Liturghie, care a înlocuit-o pe cea din orarul ordinar al mănăstirii, au participat foarte mulţi credincioşi, în special italieni, curioşi să cunoască ritul bizantin dar şi români dornici să viziteze Sanctuarul „Madonna dei Miracoli”.
Conventul, unul din cele mai renumite din nord-estul Italiei, a fost fondat în 1510, după apariţia Sfintei Fecioare Maria către Giovanna Cigana. Mănăstirea a fost restaurată în 1958, de atunci centru al cultului marian. An de an, mii de persoane vizitează Sanctuarul pentru a se ruga Sfintei Fecioare Maria şi să-i ceară ajutorul.
Ne unim şi noi în rugăciune cu aceste persoane pentru a cere mult dorita unitate printre creştini şi pacea care lipseşte în multe colţuri ale lumii.
Pr. Raimondo Salanschi
http://www.bru-italia.eu/news_84_ro.php

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Comunicatul final al celei de-a XXI-a Întâlnire a Episcopilor Orientali din Europa » Titlu: 26283.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Comunicatul final al celei de-a XXI-a Întâlnire a Episcopilor Orientali din Europa
Titlu: 26283.jpg