AcasăŞtiri201124 Ianuarie: Încheierea Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor la Catedrala „Sfântul Nicolae”

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Încheierea Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor la Catedrala „Sfântul Nicolae”

Încheierea Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor la Catedrala „Sfântul Nicolae”

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor s-a încheiat ieri, la Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae”. Seara a început cu muzică religioasă, în interpretarea Corului Bisericii Romano-Catolice „Sfântul Ladislau”, apoi a urmat cuvântul de bun venit al P.S. Virgil Bercea. Episcopul a subliniat faptul că „atunci când suntem împreună în rugăciune, suntem mai puternici. Nu are importanţă limba pe care o vorbim sau confesiunea, pentru Dumnezeu contează să ne rugăm în numele Sfintei Treimi. Rugăciunea este cea care ne pune, prin Spiritul Sfânt, în legătură cu Dumnezeu” a mai spus Preasfinţia Sa Virgil, în cuvântul din seara care a încheiat Săptămâna Mondială de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor.
La eveniment au mai participat: P.S. Böcskei László, episcop romano-catolic de Oradea, Buzogány István, pastor al Bisericii Unitariene, Mátyás Attila, protopop evanghelic luteran, pr. Farkas Antal de la Biserica Reformată şi Tiberiu Bulzan, pastor penticostal.
Corul „Schola Cantorum” al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică, condus de maestrul Radu Mureşan, a interpretat piesele: „Doamne strigat-am”, „Cuvine-se cu adevărat” şi imnul „Ca pe împăratul”. Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor este, de fiecare dată, un prilej bun pentru a întări legătura dintre oameni, indiferent de confesiune.
Pe această cale dorim să aducem mulţumiri părintelui Ovidiu Duma, preot paroh la Catedrala „Sfântul Nicolae”, părintelui Florian Gui, vicar general, părintelui Antoniu Chifor, rector al Seminarului Teologic Greco-Catolic şi doamnei Dana Păcală de la AGRU - Parohia I - Oradea, pentru efortul depus la reuşita acestui eveniment.
Biroul de presă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Debutul Festivalului European Music Open » Titlu: 26312.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Debutul Festivalului European Music Open
Titlu: 26312.jpg