AcasăŞtiri201120 Ianuarie: Redeschiderea Centrului de studii bizantine al Părinţilor Augustinieni Asumpţionişti de la Bucureşti

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Redeschiderea Centrului de studii bizantine al Părinţilor Augustinieni Asumpţionişti de la Bucureşti

Redeschiderea Centrului de studii bizantine al Părinţilor Augustinieni Asumpţionişti de la Bucureşti

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Oradea a primit cu bucurie ştirea referitoare la deschiderea de către Părinţii Augustinieni Asumpţionişti a Centrului de Studii Bizantine „Sfinţii Petru şi Andrei” din Bucureşti.
Reluarea activităţii acestui centru după o lungă perioadă de absenţă a Părinţilor Augustinieni Asumpţionişti a fost posibilă datorită retrocedării clădirii din str. General Christian Tell nr. 18 de către Comisia Specială de Retrocedare a Bunurilor care au aparţinut cultelor religioase. Terenul pe care se află clădirea a fost achiziţionat în anul 1936 pe numele Episcopiei Greco-Catolice de Oradea pentru Ordinul Părinţilor Asumpţionişti cu fondurile acestui ordin. În anul 1937 ordinul a construit actualul imobil. Întăbularea pe Episcopia de Oradea a fost necesară întrucât în acel moment Ordinul Părinţilor Augustinieni Asumpţionişti nu avea personalitate juridică în România. Prin procesul verbal nr. 1596 din 5 noiembrie 1940 al Comisiei pentru Înfiinţarea Cărţilor Funciare în Bucureşti, părintele Ludovic Barral a solicitat înscrierea dreptului de proprietate asupra clădirii pe numele Episcopiei de Oradea. După 1990 demersurile privind retrocedarea clădirii au fost susţinute de către reprezentanţii Vicariatului şi Protopopiatului Greco-Catolic de Bucureşti, precum şi de către dl. Laurenţiu Moisin, preşedintele AGRU. După decizia de retrocedare din 23.12.2005 clădirea în care funcţiona o policlinică a fost recuperată de reprezentanţii Episcopiei de Oradea. S-a reuşit şi amenajarea unei mici capele la parterul imobilului absolut necesară pentru pastoraţia comunităţii greco-catolice din capitală. La solicitarea ordinului asumpţionist clădirea a fost predată pe baza unui protocol încheiat în data de 17.07.2007.
Toate aceste eforturi ale Bisericii Greco-Catolice de preluare a clădirii s-au încununat în acest moment odată cu deschiderea acestui prestigios centru de studii bizantine.

Mai multe informaţii puteţi afla pe adresa:
Biroul de presă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei » Titlu: 26236.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei
Titlu: 26236.jpg