AcasăŞtiri201113 Ianuarie: Întâlnire la Madrid pentru Ziua Mondială a Tineretului 2011

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Întâlnire la Madrid pentru Ziua Mondială a Tineretului 2011

Reprezentanţi din 84 de ţări şi 57 de organisme bisericeşti se întâlnesc la Madrid până la data de 15 ianuarie pentru a definitiva detaliile de organizare a Zilei Mondiale a Tineretului, care va avea loc în capitala spaniolă în perioada 16-21 august 2011. În aceste zile 234 de delegaţi din cele cinci continente participă la întâlniri care se desfăşoară în San Lorenzo de El Escorial. La reuniune participă, de asemenea, membrii Consiliului Pontifical pentru Laici şi reprezentanţi din toate provinciile spaniole.
Aseară, la conferinţa de presă de prezentare a întâlnirii, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Laici, cardinalul Stanislaw Rylko, a subliniat că pregătirile pentru eveniment sunt aproape de final şi urmează o etapă decisivă de pregătire spirituală şi de organizare logistică pentru ZMT 2011.
Reprezentantul sud-african, Barbara Koorbanally, a vorbit despre mai multe iniţiative realizate de tinerii din ţara ei. O copie a Crucii ZMT, care a traversat Spania începând din septembrie 2009, va pleca spre Africa pentru a pregăti tinerii de acolo pentru următoarea ZMT. Delegatul brazilian, Tiago Oliveira, a declarat că brazilienii tineri „vin în Spania, într-o ţară soră, astfel încât sunt foarte fericiţi” şi speră că 20.000 băieţi şi fete vor participa la întâlnire.
La rândul său, preşedintele Comitetului de Organizare Local al ZMT la Madrid, cardinalul Antonio María Rouco Varela şi-a exprimat speranţa că în aceste zile „întâlnirea poate fi plină de viaţă şi dinamică”, în care delegaţii vor oferi „informaţii de primă mână cu privire la nevoile şi aşteptările lor”. De asemenea, tot la Madrid va avea loc o întâlnire cu un grup de tineri voluntari. „Pentru mulţi oameni tineri care au venit din toate colţurile lumii – a spus cardinalul, va fi foarte important să vadă ospitalitatea dvs. şi sacrificiul depus pentru reuşita ZMT. Uneori, este invizibil, dar nu mai puţin important. Nu spune prietenilor tăi: trebuie sa vii la ZMT, spune: merită!”
Participanţilor la reuniunea de la Madrid li se vor spune, de asemenea, detaliile de organizare, cum ar fi: cazare, transport, înregistrări, vize şi voluntariat. În plus, în aceste zile delegaţii pot vizita locurile în care se va desfăşura ZMT, aerodromul Cuatro Vientos şi Plaza de Cibeles.
Sursa: Agenţia de presă SIR

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Câştigătorii concursului „Contribuţii sălăjene la Marea Unire” la Roma » Titlu: 26342.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Câştigătorii concursului „Contribuţii sălăjene la Marea Unire” la Roma
Titlu: 26342.jpg