AcasăŞtiri200928 Februarie: Adunarea eparhială a Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Adunarea eparhială a Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea

Adunarea eparhială a Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea

Sâmbătă, 28 februarie 2008, s-a desfăşurat, în Aula Magna a Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din Oradea, Adunarea Eparhială a Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică de Oradea. La întâlnire au participat preoţii din cadrul episcopiei, precum şi laici care se implică în anumite domenii de activitate.
Lucrările au fost deschise cu meditaţia Preasfinţitului Virgil Bercea despre misiunea preotului în lumea de azi. A urmat o scurtă prezentarea a noului episcop romano catolic de Oradea, preasfinţitul Bocskei Laszlo.
În continuare, s-a făcut o dare de seamă pe anul 2008 şi a avut loc o prezentare a diferitelor aspecte ale activităţii din domeniile administrativ, financiar contabil, juridic, personal, cultural, învăţământ, relaţiile cu mass-media şi a biroului pastoral în activitatea cu laicii.
Caritas Eparhial Oradea a prezentat o serie de proiecte din domeniul social în care fost implicată această asociaţie, precum şi o serie de proiecte care vor fi continuate sau vor fi demarate pe parcursul anului 2009.
A fost discutată modalitatea de organizare şi au fost fixate cursurile de vară şi exerciţiile spirituale pentru preoţii din eparhie, precum şi misiunile populare cu credincioşii.
Organigrama episcopiei a fost prezentată de către Preasfinţitul Virgil Bercea, menţionând necesitatea realizării unei structuri dinamice şi adaptarea structurilor organizatorice la cerinţele actuale.
Părintele Popovici Doru a evidenţiat activitatea postului Radio Maria şi necesitatea extinderii acoperirii teritoriale astfel încât un număr cât mai mare de credincioşi să beneficieze de programele sale.
După ce au fost trecute în revistă şi celelalte evenimente care urmează să fie organizate la nivelul eparhiei, au avut loc o serie de luări de cuvânt din partea unor preoţi şi laici în legătură cu o serie de aspecte care privesc întreaga comunitate.
În încheiere, Preasfinţitul Virgil a mulţumit participanţilor menţionând importanţa activităţii depusă de fiecare preot şi laic acolo unde îşi desfăşoară activitatea.
Biroul de presă al Episcopiei

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău » Titlu: 27214.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău
Titlu: 27214.jpg