AcasăŞtiri201113 Ianuarie: Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Baconschi, în vizită la Episcopia Greco-Catolică de Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Baconschi, în vizită la Episcopia Greco-Catolică de Oradea

Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Baconschi, în vizită la Episcopia Greco-Catolică de Oradea

Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Baconschi, a fost prezent joi, 13 ianuarie 2011, în Oradea, unde Domnia Sa a susţinut două conferinţe, la Universitatea Agora şi Universitatea Baptistă Emanuel. La invitaţia Preasfinţiei Sale Virgil Bercea, domnul Teodor Baconschi a făcut o vizită şi la Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.
Ministrul Afacerilor Externe a fost însoţit, în cursul vizitei, de către dl. Gavrilă Ghilea – prefectul judeţului Bihor, prof. dr. Radu Carp – directorul Institutului Diplomatic Român, dl. Ştefan Seremi – deputat PDL, dl. Adrian Papahagi – consilier al Ministrului Afacerilor Externe şi dl. Mişu Jean Manolescu – rectorul Universităţii Agora din Oradea.
În calitate de reprezentant al Conferinţei Episcopilor Catolici din România la COMECE, Preasfinţitul Virgil a solicitat domnului ministru Baconschi ca ţara noastră să se alăture iniţiativei miniştrilor de externe italian, francez, polonez şi maghiar, prin care se doreşte ca Uniunea Europeană să identifice soluţii prin care comunităţile creştine din Orientul Apropiat şi Mijlociu să fie protejate de tendinţa de epurare religioasă. Opinia publică este la curent cu recentele atacuri care au avut loc împotriva unei biserici din Bagdad (Irak), precum şi asupra unei biserici din Alexandria (Egipt).
S-a discutat despre o posibilă vizită a Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea în România. Apoi s-au abordat probleme privind raporturile dintre Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică şi Statul Român, dar şi relaţiile interconfesionale. În cadrul întâlnirii, Preasfinţitul Virgil a propus o colaborare între Biserică şi autorităţi în vederea ridicării la Svinica, în Slovacia, a unui monument dedicat preotului şi cărturarului Gheorghe Şincai. De asemenea s-a discutat problema vizelor pentru românii din Ucraina, precum şi posibilitatea ca elevii români de dincolo de Tisa să poată studia la Liceele din Sighetu-Marmaţiei.
În cadrul întâlnirii s-a discutat despre relaţia Bisericii noastre cu Biserica Ortodoxă, despre rolul preoţilor greco-catolici care lucrează în comunităţile din străinătate şi aspecte legate de Fundaţia Creştin-Democrată în promovarea valorilor creştine.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Udine, cu ocazia Centenarului Marii Uniri 1918-2018 » Titlu: 26257.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Udine, cu ocazia Centenarului Marii Uniri 1918-2018
Titlu: 26257.jpg