AcasăŞtiri20176 Iulie: De la Fatima la Marghita

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

De la Fatima la Marghita

De la Fatima la Marghita

Urmând programul prestabilit de Episcopia Greco-Catolică Oradea cu ocazia aniversării centenarului apariţiilor Sfintei Fecioare de la Fatima, statuia peregrină a ajuns şi în protopopiatul nostru în ziua de 1 iulie, rămânând la biserica greco-catolică din Marghita până duminică seara, 2 iulie.
Cu această ocazie a fost organizat un program spiritual amplu la care au participat preoţii greco-catolici din protopopiat impreună cu credincioşii lor, dar şi credincioşi ai altor biserici creştine.
La sosirea statuii Sfintei Fecioare în jurul orei 17:30 a avut loc rugăciunea de întâmpinare rostită de părintele vicar cu preoţii şi protopop de Marghita Antoniu Chifor, după care toţi credincioşii prezenţi impreună cu preoţii în număr de peste 300 au particupat la o procesiune, cu statuia Fecioarei, pe artera principală a oraşului Marghita intonând imnuri şi căntece mariane. După reîntoarcere la biserică părintele paroh Gheorghe Liţ-Demian a condus rugăciunea de consfinţire la Sfânta Fecioară, fiind succedat de pr. Cristian Bălănean care a dat citire mesajului Preasfinţiei Sale Virgil Bercea şi de pr. Alin Papiţ care a prezentat istoricul apariţiilor de la Fatima. În continuare a urmat un program susţinut de tinerii din protopopiat sub îndrumarea ipodiaconului Timoş Bogdănel, după care s-a celebrat Sf. Liturghie aceasta fiind precedată de o priveghere penitenţială.
Programul de sâmbătă seara s-a încheiat cu Rozarul de mărire, iar pe tot parcursul serii sute de credincioşi s-au recules şi s-au rugat în faţa statuii.
Duminică dimineaţa la Sfânta Liturghie biserica din Marghita a devenit din nou neîncăpătoare, ea rămânând deschisă până în jurul orei 19:30 când statuia a fost dusă la Oradea. În cursul după- amiezii de duminică a avut loc Binecuvântare Euharistică cu adoraţie în tăcere în faţa Preasfântului Sacrament, urmat şi de alte devoţiuni mariane.
De buna organizare a acestui eveniment s-au ocupat părintele protopop Antoniu Chifor şi în mod special părintele paroh Liţ-Demian Gheorghe, ajutaţi de membrii din senatul parohiei, de Reuniunea Mariană şi preoţii din protopopiat.
Îi mulţumim lui Dumnezeu şi Sfintei Fecioare că ne-a binecuvântat pe noi, pe toţi şi întreg oraşul.
Preşedinta Reuniunii Mariane,
Lucica Bălănean

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Seminariştii orădeni prezenţi la Hramul Mănăstirii Presfintei Inimi a lui Isus din Zalău » Titlu: 26248.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Seminariştii orădeni prezenţi la Hramul Mănăstirii Presfintei Inimi a lui Isus din Zalău
Titlu: 26248.jpg