AcasăŞtiri201730 Iunie: Comunicat CCEE: Biserica în Europa pluralistă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Comunicat CCEE: Biserica în Europa pluralistă

Comunicat CCEE: Biserica în Europa pluralistă

Biserica în Europa pluralistă
A 45-a Întâlnire a Secretarilor Generali ai Conferinţelor episcopale din Europa
Bucureşti, România, 30 iunie – 3 iulie 2017
Care este rolul Bisericii într-o Europă „la plural”? În contextul european actual, marcat de un pluralism social, cultural, politic şi economic, Secretarii Generali ai Conferinţelor episcopale din Europa vor dezbate la Bucureşti, într-o întâlnire de lucru de patru zile, despre misiunea Bisericii pe continentul european, individualizând provocările acesteia şi împărtăşind experienţe.
Lucrările vor fi deschise în după-amiaza zilei de 30 iunie de către Secretarul General al Consiliului Conferinţelor Episcopale Europene (CCEE), Mons. Duarte da Cunha, şi de Secretarul General al Conferinţei Episcopale Române, Pr. Francisc Ungureanu. În sesiunea de deschidere, vor interveni şi Arhiepiscopul mitropolit de Bucureşti, ÎPS Ioan Robu, episcopul greco-catolic de Bucureşti, PS. Mihai Fraţilă, şi Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova, Mons. Miguel Maury Buendía. Va fi un moment de prezentare a Bisericii Catolice din România, în anul în care se împlinesc 10 ani de la cea de A III-a Adunare Ecumenică Europeană de la Sibiu, iar după-amiaza va fi dedicată temei întâlnirii Rolul Bisericii, în particular al conferinţelor episcopale, într-o Europă pluralistă, prezentată de Prof. Daniel Barbu, de la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti.
În continuarea lucrărilor, aprofundarea temei întâlnirii se va realiza prin momente de schimburi de opinii în plen şi în grupuri de lucru, în jurul diferitelor experienţe referitoare la modul în care Conferinţele episcopale se raportează la instituţiile politice şi civile în respectivele ţări.
Apoi, întâlnirea prevede momente de împărtăşire pe marginea unor chestiuni de actualitate, în particular despre tema pastoraţiei familiei şi a pastoraţiei emigranţilor, despre pregătirea pe care Conferinţele episcopale o fac pentru următorul Sinod al episcopilor dedicat tinerilor; despre chestiunea ocrotirii copiilor în cadrul Bisericii, despre dialogul cu musulmanii şi, în fine, despre dialogul ecumenic.
Sâmbătă 1 iulie, seara, Secretarii Generali vor participa la o veghe de rugăciune cu tinerii în Parohia Sf. Fecioară Maria Regină din Bucureşti (Cioplea).
Duminică 2 iulie, după celebrarea Sfintei Liturghii în Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti, prezidată de ÎPS Ioan Robu, Secretarii Generali vor vizita casele pentru copii de la Singureni şi Voluntari, o biserică aflată în construcţie, destinată comunităţii catolice din sudul capitalei, şi Închisoarea Jilava – locul martiriului Fericitului Vladimir Ghika şi al altor mărturisitori ai credinţei. În cursul după-amiezii, lucrările vor continua cu rapoartele de activitate ale CCEE şi Comece (Comisia Conferinţelor Episcopale din Comunitatea Europeană).
Lucrările se vor încheia luni 3 iulie. Întâlnirea se desfăşoară în cadru privat. La încheierea acesteia se va da publicităţii un comunicat de presă final marţi, 4 iulie.

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Udine, cu ocazia Centenarului Marii Uniri 1918-2018 » Titlu: 26263.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Udine, cu ocazia Centenarului Marii Uniri 1918-2018
Titlu: 26263.jpg