AcasăŞtiri201726 Iunie: Credinţă şi Penitenţă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Credinţă şi Penitenţă

Credinţă şi Penitenţă

Activităţile derulate în Penitenciarul Oradea au început din anul 2006 prin proiectele coordonate de Săteanu Mioriţa, pentru a dezvolta cunoştinţele generale şi culturale sub diverse forme de participare personală a deţinuţilor, la discuţii interactive, compuneri , recitări si concursuri tematice. Aceste activităţi au vizat obiective privind importanţa si valoarea familie, săptămâna căsătoriei, combaterea violenţei, săptămâna pentru pace, Ziua Naţională a Limbii Române, Ziua Naţională a Imnului şi a Drapelului Naţional, deasemenea au fost organizate activităţi şi pentru sărbătorirea celor mai mari şi importante sărbători cu caracter religios.
Cugetarea privind „creaţia prin credinţă” expusă de Mioriţa Săteanu, s-a concentrat pe diversitatea domeniilor de creaţie şi s-au exemplificat prin personalităţi internaţionale şi naţionale, „monştri sacrii”, care au contribuit prin creaţiile lor la nenumăratele capodopere de arta, în literatură, pictură, muzică, sculptură şi în progresul tehnic, prin genialitatea lor
Proiectul „Credinţă şi penitenţă” s-a înscris în calendarul stabilit de către Ministerul Justiţiei cu scopul de a compune poezii, epigrame şi cugetări pe această temă, pentru a participa, după o riguroasă selecţie a lucrărilor, la Concursul Naţional ediţia 8-a din anul 2017, organizat anual pentru persoanele private de libertate. La acest concurs în anul 2016, Premiul I a fost câştigat de către reprezentantul din Oradea.
Sperăm şi în acest an un loc meritoriu pe ţară, având în vedere lucrările foarte bune pe care le-au prezentat concurenţii. Nominalizarea câştigătorului concursului care va reprezenta Penitenciarul din Oradea precum şi toţi participanţii au fost răsplătiţii cu o frumoasă diplomă.
Juriul care a verificat, a evaluat lucrările şi a deliberat, a fost format din Săteanu Mioriţa – preşedinte al juriului, prof. Hortenzia Belicciu, prof. Matei Maria şi comisar şef educator Daniela Blaga. Membrii juriului au constatat un interes major pentru participare la concursul pe tema „Credinţă şi penitenţă”, prin lucrări cu o varietate mare de abordare, exprimare elaborată, ortografie corespunzătoare şi o prezentare aspectuoasă
De remarcat faptul că acest concurs este organizat în apropierea zilei de 29 iunie, sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru si Pavel, sfinţii spirituali şi ocrotitori ai Penitenciarelor din România. Cu această ocazie invitatul special a fost părintele Antoniu CHIFOR, Vicar episcopal cu preoţii la Episcopia Greco-Catolică din Oradea care a prezentat viaţa, activitatea şi sacrificiul Sfinţilor Apostoli pentru zelul lor misionar în lume, pentru propovăduirea cuvântului Evangheliei şi pentru menţinerea credinţei în Isus Cristos, a populaţiei de pe meleagurile în care poposeau pentru rugăciuni si predică. De asemenea Părintele a vorbit despre Pavel şi evenimentul Damascului şi despre lacrimile lui Petru.
În încheierea activităţii din data de 22 Iunie 2017, a urmat un scurt program de melodii populare şi patriotice interpretate de îndrăgiţii interpreţi prof. Marie Matei şi Adrian Bojani.
Proiectul este susţinut de către comisar şef educator Daniela Blaga din partea Penitenciarului Oradea, care se dovedeşte a fi un foarte bun educator şi psiholog prin activitatea pe care o desfăşoară în mijlocul persoanelor private de libertate.
Coordonator proiect
Cetăţean de onoare la Municipiului Oradea
MIORIŢA SĂTEANU

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei » Titlu: 26230.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei
Titlu: 26230.jpg