AcasăŞtiri201725 Iunie: Youssef Absi a fost ales ca Patriarh al Bisericii Greco-Catolice Melchite Patriarhul Youssef Absi

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Youssef Absi a fost ales ca Patriarh al Bisericii Greco-Catolice Melchite Patriarhul Youssef Absi

Youssef Absi a fost ales ca Patriarh al Bisericii Greco-Catolice Melchite Patriarhul Youssef Absi

Sinodul Bisericii Greco-Catolice Melchite l-a ales miercuri pe Arhiepiscopul Youssef Absi ca nou Patriarh al Bisericii, acesta primind ieri comuniunea ecleziastică de la Papa Francisc. Ales pe 21 iunie, Patriarhul Absi, în vârstă de 71 de ani, îi urmează Patriarhul Gregorios al III-lea Laham, care s-a retras la 6 mai, la vârsta de 83 de ani. Noul Patriarh s-a născut în Damasc, în 1946. A fost hirotonit preot al Societăţii Misionare a Sfântului Paul în 1973. A devenit superiorul general al societăţii în 1999, iar doi ani mai târziu a fost numit Episcop curial pentru Patriarhia Melchită din Antiohia. În 2007 a fost numit Vicar patriarhal al Arhieparhiei Melchite din Damasc.
Biserica Greco-Catolică Melchită este o Biserică Catolică Răsăriteană, de rit bizantin, şi este formată din aproximativ 1,5 milioane de membri. Are sediul în Siria şi Liban, iar majoritatea Eparhiilor sale se află în lumea arabă. De asemenea are structuri care servesc diaspora melchită in Australia, Turcia, Canada, Mexic, Statele Unite, Argentina, Brazilia şi Venezuela. Biserica Melchită îşi are rădăcinile în primele zile ale creştinismului, când Sf. Petru şi Pavel au evanghelizat mai întâi popoarele Siriei, unde urmaşii lui Cristos au fost numiţi pentru prima oară „creştini”.
În timpul Sinodului dedicat Orientului Mijlociu, din 2010, Patriarhul Absi a deplâns conflictul dintre Bisericile Catolice Răsăritene, numind lupta „o sursă de stricăciune şi de mărturie falsă”, potrivit Vatican Insider. „Creştinii răsăriteni”, a spus el, „se află în aceeaşi barcă şi se confruntă cu aceeaşi luptă. Nu pot fi dezinteresaţi fiecare de celălalt.” Noul Patriarh are studii în filosofie şi teologie şi un doctorat în ştiinţele muzicale şi în imnografia bizantină. A predat la nivel universitar filosofia, limba greacă şi muzicologia.
Papa Francisc i-a scris Patriarhului Absi a doua zi după alegere, felicitându-l şi acordându-i comuniune ecleziastică. Sfântul Părinte a remarcat greutăţile cu care se confruntă creştinii din regiune. „Alegerea Preafericirii voastre vine în contextul unei situaţii delicate pentru venerabila Biserică Greco-Melchită, când multe comunităţi creştine din Orientul Mijlociu sunt chemate să dea mărturie într-un mod special despre credinţa lor în Cristos mort şi înviat”, a spus Pontiful. „În acest timp deosebit de dificil, păstorii sunt chemaţi să manifeste comuniune, unitate, apropiere, solidaritate şi transparenţă înaintea poporului lui Dumnezeu care suferă. Sunt sigur că Preafericirea voastră, în armonie fraternă cu toţi Părinţii Sinodali, va şti, în toate cu înţelepciunea evanghelică, cum să fie nu doar Pater et Caput în slujba credincioşilor Bisericii Greco-Melchite, ci şi o mărturie credincioasă şi autentică despre Cel Înviat.”

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Vizită la „Casa Sfântul Iosif” de la Odorheiul Secuiesc » Titlu: 26288.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Vizită la „Casa Sfântul Iosif” de la Odorheiul Secuiesc
Titlu: 26288.jpg