AcasăŞtiri201110 Ianuarie: Papa Benedict al XVI-lea vorbeşte Corpului Diplomatic despre libertatea religioasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Papa Benedict al XVI-lea vorbeşte Corpului Diplomatic despre libertatea religioasă

Luni dimineaţă, 10 ianuarie, cu ocazia tradiţionalelor urări de început de an, Papa Benedict al XVI-lea i-a primit la Vatican pe membrii Corpului Diplomatic acreditaţi pe lângă Sfântul Scaun. Vorbind ambasadorilor, Papa a făcut un tur de orizont asupra situaţiei libertăţii religioase în lume şi a condamnat din nou cu forţă violenţele anticreştine, în special în Irak şi în Egipt. Apoi, a cerut abolirea legii asupra blasfemiei în Pakistan.
Pontiful, de asemenea, i-a pus în gardă împotriva tentativelor de marginalizare a importanţei credinţei: „Dimensiunea religioasă este o caracteristică de netăgăduit şi incoercibilă a existenţei şi activităţii omului” a spus Papa, subliniind faptul că atunci când este negat dreptul la libertatea religioasă „se creează dezechilibre şi conflicte la toate nivelurile, atât pe plan personal cât şi pe cel interpersonal”.
Pontiful a reînnoit „autorităţilor ţării şi liderilor religioşi musulmani” apelul său plin de îngrijorare de a acţiona pentru ca şi concetăţenii lor creştini să poată trăi în siguranţă şi cu drepturi depline. Sfântul părinte nu a omis să ceară ca, în Peninsula arabă, unde trăiesc numeroşi muncitori imigraţi creştini, „Biserica catolică să poată dispune de structuri pastorale adecvate”.
În ceea ce priveşte Occidentul, Papa Benedict a spus că, „ne găsim în faţa altor tipuri de ameninţări împotriva deplinei exercitări a libertăţii religioase”.
În multe ţări, a avertizat, se tinde la a considera religia, ca „factor fără importanţă”, ba chiar „destabilizator” şi se încearcă, astfel, prin diferite mijloace „să i se împiedice orice influenţă în viaţa socială”.
A ţinut apoi să prevină împotriva unei alte manifestări de marginalizare a religiei, şi anume a scoate din folosinţă sărbători şi simboluri religioase, tăind astfel rădăcinile culturale care alimentează identitatea Bătrânului Continent.
A mulţumit, de aceea, acelor ţări care s-au asociat guvernului italian în apărarea expunerii Crucifixului în locurile publice: „Recunoaşterea libertăţii religioase – a adăugat Papa – înseamnă apoi garantarea comunităţilor religioase de a putea lucra liber în societate, prin iniţiative în sectoarele social, caritativ sau educativ”.
Papa şi-a încheiat discursul către Corpul Diplomatic de pe lângă Sfântul Scaun, subliniind că „religia nu constituie pentru societate o problemă, nu este un factor de tulburare sau de conflict”, iar Biserica „nu caută privilegii”, dar vrea „simplu să-şi exercite” misiunea ei în libertate.
Sursa: Agenţia de presă SIR

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă » Titlu: 25848.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă
Titlu: 25848.jpg