AcasăŞtiri20117 Ianuarie: Sfântul Ioan Botezătorul

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Sfântul Ioan Botezătorul

Sfântul Ioan Botezătorul

Pe data de 7 ianuarie Biserica îl sărbătoreşte pe sfântul Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului, considerat cel mai mare dintre profeţi, glasul care striga în pustie „gătiţi calea Domnului”, cel care uneşte Vechiul şi Noul Testament.
A doua zi după Botezul Domnului este închinată preamăririi Sfântului Ioan Botezătorul, ca unul care, botezând pe Mântuitorul în Iordan, a descoperit cel dintâi lumii că Domnul Isus este cu adevărat Mesia, Marele Trimis al lui Dumnezeu, Mesia cel aşteptat de toată lumea. Naşterea sa a fost anunţată de Arhanghelul Gavriil, care i-a vestit Elisabetei că-l va naşte pe cel ce va pregăti calea Domnului.
Încă din tinereţe, sfântul Ioan s-a dovedit a fi un proroc al pocăinţei, care a iubit postul si viaţa aspră din pustie. El a trăit numai pentru Dumnezeu şi pentru oameni, şi-a împlinit menirea pentru care se născuse, aceea de a-i face pe oameni să-şi recunoască păcatele, să-i boteze şi să-l arate omenirii pe Hristos.
Chiar şi după moartea lui ca martir, Ioan Botezătorul continuă să fie pentru creştini, în sens spiritual, Înaintemergătorul Domnului. Model de înfrânare, de pocăinţă, de curăţire de patimi prin asceză şi rugăciune, iniţiator al vieţii monastice şi a celei pustnice, Ioan nu va înceta niciodată să fie cel care pregăteşte calea ce duce la Hristos.
Tuturor celor care au fost botezaţi cu numele de Ioan, le urăm „La mulţi ani!”
Sfântul Ioan a fost sărbătorit şi la Catedrala „Sfântul Nicolae”, unde P.S. Virgil Bercea a celebrat Sfânta Liturghie împreună cu părintele paroh Ovidiu Duma.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940 » Titlu: 26275.jpg

Anul: 2018
Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940
Titlu: 26275.jpg