AcasăŞtiri20111 Ianuarie: „Revelion Alternativ” la Centrul „Don Orione” din Ioşia Nord, Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

„Revelion Alternativ” la Centrul „Don Orione” din Ioşia Nord, Oradea

„Revelion Alternativ” la Centrul „Don Orione” din Ioşia Nord, Oradea

Centrul „Don Orione” împreună cu Parohia Greco-Catolică „Duminica Tuturor Sfinţilor” din Oradea a organizat, la trecerea dintre ani, pentru a cincea oară, un Revelion alternativ, la care au participat peste 100 de tineri din mai multe oraşe ale ţării: Iaşi, Roman, Cluj-Napoca, Zalău, Şimleu-Silvaniei, Tăşnad şi Oradea.
Sărbătoarea a debutat cu celebrarea Sfintei Liturghii în biserica parohială de către pr. Florian Gui – vicar general al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea şi călugăr în Congregaţia „Don Orione”, pr. Mihai Fechetă – paroh şi călugăr în Congregaţia „Don Orione” şi pr. Ioan Aciu.
Au urmat momente de socializare, muzică, scenete, dansuri cu specificul zonei de provenienţă a participanţilor, precum şi derularea amintirilor din anul abia încheiat (poze de la diferite activităţi).
La miezul nopţii am participat cu toţii la Slujba de „Te Deum” în Catedrala „Sfântul Nicolae”, unde ne-am rugat împreună cu episcopul nostru, P.S. Virgil Bercea.
S-a continuat apoi sărbătoarea la Liceul „Don Orione” cu tort pentru cei ce au fost binecuvântaţi a se naşte pe 31 decembrie sau pe 1 ianuarie şi pentru cei ce poartă numele Vasile.
Acest mod de a sărbători Revelionul într-un sens alternativ celui obişnuit îşi are originea în ideea unui preot-călugăr orionin din Italia, care a adunat în jurul său zeci de tineri şi cu fiecare an tot mai mulţi în Piaţa Sfântul Petru din Vatican, pentru a se ruga cu Păstorul Bisericii Papa, pentru a se sustrage unei sărbători obişnuite caracterizată de cele mai multe ori de consumism şi abuzuri (alcool ...).
Ne-am bucurat că Bunul Dumnezeu ne-a permis să fim mulţi tineri, să ne simţim bine, să ne distrăm frumos şi să petrecem minunat în jurul păstorilor – preoţilor noştri şi în mod deosebit a Episcopului nostru Virgil Bercea, a cărui binecuvântare am primit-o, propunându-ne ca şi în acest an să aducem cât mai multe roade, săvârşind fapte bune.
Biroul de presă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Debutul Festivalului European Music Open » Titlu: 26319.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Debutul Festivalului European Music Open
Titlu: 26319.jpg