AcasăŞtiri201718 Mai: Prezentarea volumului „Zero Positivo” la Torino

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Prezentarea volumului „Zero Positivo” la Torino

Prezentarea volumului „Zero Positivo” la Torino

Volumul „Zero Positivo”, al doamnei profesoare Cristina Mărginean Cociş, a fost ales să fie prezentat la SalTo30 Torino 2017 (Salonul Internaţional al Cărţii), alături de alte volume ale scriitorilor marcanţi ai Italiei şi ai lumii. În cadrul Salonului vor prezenta oferta de carte aproximativ 1060 de edituri, din Italia şi alte ţări, printre care se află şi România.
Tânăra femeie protagonista acestui roman găseşte puterea de a lupta cu boala care i s-a ghemuit în sânge în numele vieţii pe care o poartă în trupul ei. O ajută reevocarea amintirilor legate de un tată foarte iubit şi care, în timpul dictaturii ceauşiste, a ştiut să îşi ocrotească familia de violenţele regimului.
O poveste de viaţă adevărată, o poveste puternică, o poveste cu final fericit. Romanul urmează un ritm în crescendo de energie şi lumină: un mesaj care se face tot mai puternic până când devine un imn eliberator adus vieţii.
Cristina Mărginean Cociş, născută la Timişoara în anul 1976, absolventă a Universităţii de Vest din Timişoara, a ajuns în Italia cu o bursă de studiu Erasmus la “Università degli Studi” din Udine. Aici l-a cunoscut pe cel ce mai apoi i-a devenit soţ, părintele Ioan Mărginean Cociş. Mersul lucrurilor a luat un făgaş important, cel al credinţei şi al iubirii, iar ea a acceptat să-şi urmeze alesul în misiunea primită tocmai la Udine: înfiinţarea unei comunităţi parohiale pentru români.
De când era mică visa să devină învăţătoare, vis care – întărit în multele dificultăţi întâmpinate - a reuşit să îl împlinească în Italia. În anul 2001 îşi urmează soţul, preot greco-catolic trimis în misiune în Italia. Primul ei roman se naşte dintr-o experienţă de viaţă foarte puternică – cea a unei boli fulminante care pune în pericol viaţa ei şi a celui de-al doilea copil în timpul celei de-a cincea luni de sarcină. Iubind de mică lectura şi lumea cărţilor, Cristina Mărginean Cociş găseşte în scris puterea de a coborî în sine pentru a aduce la lumină – în perspectivă pozitivă – temerile, umbrele, fericirea copilăriei.
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Seminariştii orădeni prezenţi la Hramul Mănăstirii Presfintei Inimi a lui Isus din Zalău » Titlu: 26248.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Seminariştii orădeni prezenţi la Hramul Mănăstirii Presfintei Inimi a lui Isus din Zalău
Titlu: 26248.jpg