AcasăŞtiri201717 Mai: ZMT Panama 2019. Prezentată emblema, la ceremonia de primire a Crucii pelerine

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

ZMT Panama 2019. Prezentată emblema, la ceremonia de primire a Crucii pelerine

ZMT Panama 2019. Prezentată emblema, la ceremonia de primire a Crucii pelerine

A fost prezentată emblema Zilei Mondiale a Tinerilor, cu desfăşurare între 22 şi 27 ianuarie 2019. Logo-ul conţine o inimă stilizată din care o parte formează litera „M”. În emblemă este reprezentat, tot stilizat, Canalul Panama, ce simbolizează calea pelerinului care descoperă în Maica Domnului mijlocitoarea care-l conduce la Isus. Din emblemă nu lipseşte istmul, simbol al ţinutului panamez şi, în partea stângă, crucea pelerină. În partea dreaptă apare silueta Maicii Domnului, însoţită de cinci puncte albe ce simbolizează, pe de o parte, coroana Preacuratei şi, pe de altă parte, cele cinci continente de unde provin pelerinii. Culorile emblemei sunt cele ale steagului panamez.
0:00
Emblema a fost aleasă din 103 propuneri trimise la Comitetul executiv al Zilei Mondiale a Tineretului şi la departamentul vatican pentru laici, familie şi viaţă. Câştigătoarea concursului este studenta la arhitectură Ambar Calvo, de la Universitatea din Panama. Emblema a fost prezentată duminică, 14 mai, în cursul celebrărilor de primire, în Panama, a Crucii pelerine a Zilei Mondiale a Tinerilor.
Arhiepiscopul de Panama, mons. José Ulloa Mendieta, a spus că se simte emoţionat în privinţa talentului demonstrat de tinerii panamezi, îndeosebi de Ambar, „care a reuşit să capteze mesajul pe care dorim să-l transmitem tinerilor din lume care vor veni într-o ţară cu mici dimensiuni dar cu o inimă mare, deschisă tuturor, fără vreo excluziune, prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria – o tânără curajoasă, activă şi generoasă, care a ştiut să spună 'Da' la chemarea lui Dumnezeu”.
“Tinerii sunt resursa morală şi umană a societăţii noastre şi a Bisericii, ei fiind în măsură să le transforme complet şi pozitiv, riscând după cum a făcut Maria din Nazaret, dacă noi ştim să-i învăţăm să-l iubească pe Isus aşa cum El ne-a iubit pe noi”, a adăugat prelatul.
RV/AM

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940 » Titlu: 26273.jpg

Anul: 2018
Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940
Titlu: 26273.jpg