AcasăŞtiri201712 Mai: Întâlnirea copiilor din Protopopiatele Carei, Tăşnad şi Supur

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Întâlnirea copiilor din Protopopiatele Carei, Tăşnad şi Supur

Întâlnirea copiilor din Protopopiatele Carei, Tăşnad şi Supur

În perioada 6-7 mai 2017 a avut loc la Carei, Întâlnirea copiilor din Protopopiatele Carei, Tăşnad şi Supur. Meditaţiile au fost ţinute de către părintele Paolo Volpe, directorul Centrului „Ioan Paul al II-lea” din Loreto.
În prima zi a Întâlnirii au fost propuse trei meditaţii: în prima meditaţie copiilor li s-a recomandat să nu fie comozi, ci descoperind ceea ce îi blochează când vor să facă lucruri bune, să depăşească aceste temeri, frici ale lor pentru că sunt susţinuţi de Dumnezeu. În a doua meditaţie a fost subliniat importanţa unui scop în viaţă, pentru a nu umbla fără sens ca un hoinar. Tinerii trebuie să lase urme în lume, să încerce să schimbe lumea în bine, pentru aceasta trebuie să îşi aleagă lucruri concrete pe care vor să le facă. În cea de-a treia meditaţie subiectul principal a fost cel legat de importanţa legăturii cu trecutul lor: cu istoria, cultura poporului, tradiţiile, rudele. Doar ţinându-se cont de trecutul lor şi valorizându-l vor putea să înfrunte prezentul şi viitorul aşa cum trebuie.
Duminică după celebrarea Sfintei Liturghii a fost momentul concluziilor finale, tinerii propunându-şi ca prin faptele lor să lase „urme” de bucurie, pace şi speranţă în lume. După momentul dedicat concluziilor, tinerii alături de părinţii parohi şi responsabilii grupurilor au vizitat Castelul „Karoly” din Carei, o splendidă bijuterie arhitecturala recent restaurată, considerat un adevărat „Peleş al Transilvaniei”.
La Întâlnirea de la Carei au fost prezenţi şi responsabili ai Biroului Pastoral pentru Laici, Dorin Ştefănuţ, Cristian Lazăr şi Bianca Şanta, care au propus celor prezenţi momente de cunoaştere şi recreare.
Bianca Şanta
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Comunicatul final al celei de-a XXI-a Întâlnire a Episcopilor Orientali din Europa » Titlu: 26278.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Comunicatul final al celei de-a XXI-a Întâlnire a Episcopilor Orientali din Europa
Titlu: 26278.jpg