AcasăŞtiri201720 Aprilie: Consistoriu. 36 de Fericiţi vor fi ridicaţi în rândul Sfinţilor de papa Francisc

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Consistoriu. 36 de Fericiţi vor fi ridicaţi în rândul Sfinţilor de papa Francisc

Consistoriu. 36 de Fericiţi vor fi ridicaţi în rândul Sfinţilor de papa Francisc

Joi, 20 aprilie 2017, la ora 10.00, în Sala Consistoriului din Palatul Apostolic, Sfântul Părinte a prezidat celebrarea rugăciunii canonice a Orei a Treia şi consistoriul ordinar public pentru canonizarea următorilor 36 de Fericiţi: Andrei de Soveral, Ambroziu Ferro, preoţi diecezani, şi Matei Moreira, laic, şi alţi 27 de însoţitori, martiri; Cristofor, Anton şi Ioan, adolescenţi, martiri; Faustin Miguez, preot, fondator; Anghel din Acri (Luca Anton Falcone), preot, din Ordinul Fraţilor Minori Capucini; în fine, Francisc Marto şi Iacinta Marto, fraţi copii, care au primit apariţiile Maicii Domnului la Fatima în 1917. Francisc şi Iacinta Marto vor fi canonizaţi de papa Francisc la Fatima în 13 mai a.c., cu ocazia călătoriei sale apostolice în Portugalia programată pe 12-13 mai 2017. Ceilalţi Fericiţi vor fi canonizaţi de Suveranul Pontif duminică, 15 octombrie 2017, în Piaţa Sfântul Petru.
Radio Vatican l-a contactat pe profesorul Antonino Grasso, expert în mariologie, în legătură cu canonizarea celor doi copii, Francisc şi Iacinta, care împreună cu sora Lucia Dos Santos au avut în urmă cu o sută de ani apariţiile Fecioarei Maria la Fatima:
Prof. A. Grasso: ”Toate sunt legate de misterul, apariţiile şi mesajul de la Fatima. Când vizionarii dau mărturie prin viaţa lor că urmează indicaţiile mesajului Fecioarei şi ajung pe ce cele mai înalte culmi ale sfinţeniei, este clar că sunt o mărturie concretă a veridicităţii apariţiilor despre care vorbesc. Canonizarea celor doi păstoraşi este importantă pentru că ei, odată ce au primit mesajul Fecioarei, l-au pus în practică în scurta lor viaţă, urmând mai ales indicaţiile Fecioarei care le cerea să se roage pentru pace şi, în mod special, să se sacrifice pentru cei păcătoşi. (…) Într-una din apariţii, Fecioara Maria a spus că multe suflete mergeau în iad, arătându-le aspectul dramatic ale acestei realităţi. Prin urmare, păstoraşii şi-au oferit viaţa, toate sacrificiile şi suferinţa bolilor pentru a salva cât mai multe suflete. Prin sfinţenia vieţii lor, ei au dat mărturie pentru autenticitatea mesajului şi a apariţiilor Fecioarei”.
Prin ce se caracterizează spiritualitatea celor doi copii de la Fatima care urmează să fie canonizaţi?
Prof. A. Grasso: ”Iacinta cultiva trei iubiri: Euharistia, inima neprihănită a Mariei şi Sfântul Părinte. Este foarte generoasă în a se mortifica. Purta la brâu o frânghie ca pocăinţă până când, temându-se să fie descoperită, câteva zile după ce s-a îmbolnăvit, i-a dat-o pe ascuns Luciei care a ars-o. Se aşeza pe pământ sau pe o piatră şi, în reculegere, începea să repete: «Câtă neplăcere simt pentru sufletele care merg în iad!». Din acest motiv, plângea, se ruga şi se sacrifica în continuu pentru ele. Pentru cei păcătoşi, Iacinta a acceptat boala, alimentele şi medicamentele pentru care avea o repulsie, sacrificiul de a se separa de familie, de a merge în diferite spitale şi chiar ceea ce o înfricoşa cel mai tare: ideea de a muri singură, lucru care, de fapt, s-a şi întâmplat. La rândul său, Francisc, a fost foarte impresionat spiritual de compasiunea faţă de suferinţa celorlalţi. Nu rareori era surprins de verişorii săi în spatele unui paravan sau al unui gard unde, pe ascuns, se refugia în genunchi să se roage sau să se gândească la Isus, fiind trist, după cum spunea, din cauza marelui număr de păcate. Rugându-se şi făcând pocăinţă pentru mântuirea sufletelor care îl ofensau pe Dumnezeu, Francisc se simţea atras de iubirea divină, marea lui preocupare fiind aceea de a-i aduce mângâiere Domnului nostru. Putem spune, aşadar, că sfinţenia celor doi păstoraşi a fost o confirmare şi a vitalităţii mântuitoare şi a actualităţii mesajului pe care l-au primit de la Fecioara Maria”.
(rv - A. Dancă)

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940 » Titlu: 26271.jpg

Anul: 2018
Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940
Titlu: 26271.jpg