AcasăŞtiri201713 Aprilie: Denia din Joia Mare Dimineaţa

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Denia din Joia Mare Dimineaţa

Denia din Joia Mare Dimineaţa

În Sfânta şi Marea Joi, noi, credincioşii, ne-am unit în rugăciune cu arhiereul nostru, PS Virgil, în Catedrala Greco - Catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea, pentru a rememora patru evenimente mântuitoare: Sfânta spălare a picioarelor ucenicilor de către Domnul şi Învăţătorul lor, Cina cea de Taină, rugăciunea cea mai presus de fire şi vânzarea Domnului Isus de către ucenicul Său, Iuda Iscarioteanul.
Vecernia, în toată Săptămâna Mare, se săvârşeşte dimineaţa, astăzi fiind celebrată, împreună cu Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, de Preasfinţitul Virgil Bercea, împreună cu un sobor de preoţi şi animată de corul Seminarului Teologic Greco - Catolic „Sfinţii Vasile, Grigore şi Ioan” din Oradea.
Ca şi în alte biserici, slujba „spălării picioarelor” se practică în fiecare an şi în catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea şi are ca fundament textul biblic din Evanghelia dupa Ioan, capitolul 13. Transpunând în fapt exemplul lui Isus, care şi-a plecat genunchii în faţa apostolilor la Cina cea de Taină, Preasfinţitul Virgil Bercea a spălat şi a sărutat picioarele a doisprezece credincioşi şi seminarişti, transmiţând astfel un mesaj de pace şi umilinţă. Semnificaţia acestui gest nu este doar o spălare a trupului, ci mai ales o curăţire a sufletului de praful păcatelor. Trăind cu credinţă profundă Sfintele şi Mântuitoarele Patimi ale Domnului Isus Cristos, să ajungem astfel împreună cu el la strălucirea Învierii!
Cristi NEAGOE

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 25824.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 25824.jpg