AcasăŞtiri201713 Aprilie: Calea Sfintei Cruci la Mănăstirea Franciscană

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Calea Sfintei Cruci la Mănăstirea Franciscană

Calea Sfintei Cruci la Mănăstirea Franciscană

Şi în acest an, în ciuda faptului că Dealul Ciuperca (Calvaria) nu a putut găzdui acest eveniment ca în anii anteriori, cu multă emoţie, dar şi cu iubire şi dăruire, am dorit să păstrăm vie tradiţia fraţilor franciscani de la Mănăstirea Franciscană “Adormirea Maicii Domnului” din Oradea, aceea de a prezenta drumul patimilor parcurs de Isus de la pretoriul lui Pilat, unde a fost judecat, şi până pe Muntele Golgotei, unde a fost răstignit.
Aşadar, în seara zilei de miercuri din Săptămâna Patimilor, noi, tinerii franciscani din grupul „Allegria” ai Mănăstirii Franciscane „Adormirea Maicii Domnului” din Oradea, coordonaţi de responsabilii noştri, părintele Mihai Blăjuţ şi părintele Ciprian Iacob , alături de noi fiind şi alţi fraţi franciscani, precum părintele paroh Mihai Vătămănelu care a coordonat cântările, am pus în scenă cele 14 staţiuni pe care Isus le-a îndurat pe drumul spre Golgota, îmbrăcaţi fiind în personajele care I-au apărut în cale. Fiecare staţiune a fost marcată printr-o cruce în miniatură şi câte 2 torţe aprinse, ţinute de seminariştii noştri (cărora le mulţumim prin această cale că au acceptat să fie alături de noi în organizarea evenimentului).
Alături de noi au fost şi episcopii noştri: Preasfinţia Sa Virgil Bercea (episcop greco-catolic de Oradea) şi Preasfinţia Sa Böcskei László (episcop romano-catolic de Oradea), alături de un sobor de preoţi, persoane consacrate, seminarişti şi sute de credincioşi greco şi romano-catolici.
Sperăm ca toţi cei care au fost prezenţi să fi trăit alături de noi clipele grele pe care Isus le-a îndurat, iar astfel să putem să ne dăm seama de adevărata însemnătate a Sărbătorii Paştelui, aceea că Fiul lui Dumnezeu ne-a mântuit prin patima, moartea şi învierea Sa.
Sărbători binecuvântate în Domnul !
Szűcs Alexandra-Cristina

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Comunicatul final al celei de-a XXI-a Întâlnire a Episcopilor Orientali din Europa » Titlu: 26281.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Comunicatul final al celei de-a XXI-a Întâlnire a Episcopilor Orientali din Europa
Titlu: 26281.jpg