AcasăŞtiri201712 Aprilie: Un surâs al Domnului asupra Oradiei

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Un surâs al Domnului asupra Oradiei

Un surâs al Domnului asupra Oradiei

O nouă colaborare a cultelor din Oradea a fost posibilă datorită faptului că în 2017 atât bisericile orientale cât şi cele occidentale se bucură de sărbătorirea comună a Paştelui. Astfel ,la invitaţia Episcopiei Romano-Catolice de Oradea de a participa la o expoziţie creştină cu temă pascală în Cetatea Oradea au răspuns cinci culte din oraşul nostru: greco-catolic, ortodox, unitarian, evanghelic şi Comunitatea Evreilor Mesianici, pe lângă cea romano-catolică.
Cei prezenţi au apreciat acest semnal de bucurie şi speranţă legat de „Sărbătoarea Sărbătorilor” şi s-au îmbogăţit sufleteşte ascultând călduroasele mesaje adresate de către reprezentanţii cultelor.
S-a subliniat faptul că acolo unde fundamentul este credinţa se poate clădi în mod trainic pentru viitor, chiar dacă există diferenţe. De-a lungul timpului, „deşi omenirea a fost de multe ori nedreaptă şi oarbă, Învierea a reprezentat dovada generozităţii lui Dumnezeu care a rămas cu noi. Tradiţiile, obiceiurile şi credinţele noastre se întâlnesc în bucuria Învierii” a afirmat doamna pastor Imola Molnar, reprezentanta Bisericii Unitariene.
Părintele Attila Matyas, reprezentantul Bisericii Evanghelice-Lutherane a precizat faptul că primul său gând la intrarea în Expoziţie a fost „ce bogaţi suntem împreună!”, dorind să arătăm unitatea în diversitate. Dânsul a punctat faptul că lumea de astăzi are nevoie de o mărturie comună, de un glas unitar care trebuie să fie auzibil şi vizibil inclusiv în afara bisericilor. În prezent acest glas este slab însă întâlnirea de faţă oferă dovada faptului că se doreşte o exprimare comună, puternică şi credibilă.
Reprezentantul Comunităţii Evreilor Mesianici din România a amintit care au fost primele cuvinte ale Mântuitorului după Înviere: „Pace vouă!”
Preasfinţitul Virgil Bercea a spus că sunt „momente şi locuri care ne fac mai buni, unindu-ne în aceste vremuri când este fundamental acest lucru.” Dânsul şi-a exprimat într-un mod foarte sugestiv aprecierea în legătură cu evenimentul comun: „ce se întâmplă aici este un surâs al Domnului asupra Oradiei”.
Biroul Pastoral
Laura Ologu

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Conferinţă dedicată „Centenarului Marii Uniri” la Marghita » Titlu: 25863.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Conferinţă dedicată „Centenarului Marii Uniri” la Marghita
Titlu: 25863.jpg