AcasăŞtiri20174 Aprilie: Întâlnirea copiilor din Protopopiatul Ier

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Întâlnirea copiilor din Protopopiatul Ier

Întâlnirea copiilor din Protopopiatul Ier

Sâmbăta trecută, 1 aprilie, în satul Curtuişeni-Bihor, a avut loc întâlnirea copiilor din Protopopiatul Ier, la care au luat parte o sută de participanţi din parohiile Curtuişeni, Văşad, Galoş-Petreu, Voivozi, Şilindru, Valea lui Mihai şi Ciocaia-Săcuieni.
Întâlnirea a început cu Calea Sfintei Cruci şi a continuat cu Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, în Biserica satului, momentele de rugăciune fiind animate de cantorul parohiei, de fiicele preotului paroh Alexandru Cervid şi de un grup de copii aleşi din fiecare parohie a protopoiatului.
Ieroschimonahul Gabriel Grigorie Borzoş din Valea lui Mihai, responsabilul pe probleme pastorale din protopopiat, a vorbit în cuvântul său de învăţătură despre importanţa prezenţei lui Isus Hristos în viaţa noastră de zi cu zi, urmând o prezentare a istoriei apariţiilor Stăpânei noastre de Dumnezeu Născătoare în Fatima. La sfârşitul Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii, ieroschim. Gabriel Grigorie Borzoş, a făcut copiilor o prezentare a veşmintelor preoţeşti.
A urmat un concurs de religie şi ritualului facerii Prescurei canonice, copiii fiecărei parohii fiind adunaţi în grupuri restrânse, moderate de preoţii parohiilor, credincioasele şi preoteasa parohiei gazdă. După aceste momente intense s-a mers la binemeritatul prânz, servit în Căminul cultural, urmat de un moment de siestă. Restul evenimentelor au avut loc, atât în curtea parohiei unde s-a adunat pentru joc grupul fetiţelor, cât şi pe terenul de sport din sat, unde băieţei au jucat fotbal.
Întâlnirea s-a încheiat în curtea parohiei, unde responsabilul pe probleme pastorale din protopoiat şi parohul au distribuite medaliile şi diplomele de participare fiecărui reprezentat de grup iar apoi au fost împărţite prescurile făcute de grupuri şi o îngheţată binemeritată.
Mulţumim Domnului şi tuturor celor care s-au implicat în organizare pentru această zi minunată.

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii” » Titlu: 27277.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii”
Titlu: 27277.jpg