AcasăŞtiri201718 Martie: Preasfinţia Sa Virgil în mijlocul seminariştilor

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Preasfinţia Sa Virgil în mijlocul seminariştilor

Preasfinţia Sa Virgil în mijlocul seminariştilor

În Adoraţia Euharistică ne apropiem de Cristos în tăcere şi reculegere interioară; ne deschidem sufletul cu umilinţă şi pietate pentru ca viaţa noastră de credinţă, sufocată de ritmul ameţitor al lumii în care trăim, să fie regenerată, contemplând în rugăciune viaţa lui Cristos, care ni se dăruieşte în fiecare zi în Sfânta Euharistie.
După-amiaza de vineri 17 martie a fost un timp de mare har în care studenţii Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfinţii Vasile, Grigorie şi Ioan” din Oradea s-au adunat în jurul lui Isus Euharisticul din Capela Seminarului, împreună cu Preasfinţia Sa Virgil, avându-l alături pe părintele rector Anton Cioba şi pe părinţii spirituali, petrecând un timp sfânt cu Isus, meditând la Taina Sfintei Preoţii.
În meditaţia pe care a prezentat-o, Preasfinţia Sa Virgil a cerut Spiritului Sfânt „să inunde inimile noastre cu darul umilinţei şi al simplităţii ca astfel să devenim prietenii lui Isus, cărora el le-a încredinţat misiunea de a transmite lumii iubirea şi îndurarea sa”. Preasfinţia Sa ne-a îndemnat să îi facem loc lui Cristos în fiinţa noastră pentru ca, refăcuţi prin dragostea sa, să putem să ne vindecăm pe noi şi lumea care ne înconjoară, pe părinţii, fraţii, prietenii şi pe toţi oamenii, de rana egoismului şi a urii. În chip deosebit să ne oferim lui Dumnezeu cu tot elenul şi disponibilitatea tinereţii noastre pentru ca în noi şi prin noi El să binecuvânteze şi să reverse asupra tuturor seminariştilor şi tinerilor din lumea întreagă harul şi darurile sale.
După momentele de Adoraţie Euharistică a urmat Sfânta Liturghie a Sfântului Grigorie Dialogul la finalul căreia Preasfinţitul Virgil a oferit seminariştilor şi formatorilor medalia jubiliară, ca semn de aleasă preţuire.
Evenimentul s-a desfăşurat sub egida Jubileu 225 – încadrându-se în acţiunile ocazionate de Jubileul aniversar al celor 225 de ani de existenţă a Seminarului nostru.
Mulţumim lui Dumnezeu pentru toţi aceşti ani şi îl rugăm în continuare să ocrotească Seminarul nostru şi întreaga Eparhie!
Cristi NEAGOE

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă » Titlu: 25860.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă
Titlu: 25860.jpg