AcasăŞtiri201716 Februarie: Speranţă pentru o lume fără hotare şi excluziuni: Papa, membrilor "Special Olympics"

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Speranţă pentru o lume fără hotare şi excluziuni: Papa, membrilor "Special Olympics"

Speranţă pentru o lume fără hotare şi excluziuni: Papa, membrilor "Special Olympics"

Sfântul Părinte i-a primit în audienţă, joi, în Sala Clementină din Palatul Apostolic, pe cei circa 40 de membri ai delegaţiei "Special Olympics International". În cuvântul adresat participanţilor la audienţă, pontiful a transmis un salut tuturor participanţilor la Jocurile Mondiale de Iarnă, "Special Olympics", ce se vor desfăşura în Austria, la Stiria (Steiermark), între 14 şi 25 martie.
Mulţumind episcopului de Graz-Seckau şi preşedintelui organizaţiei "Special Olympics" pentru saluturile adresate, Sfântul Părinte a amintit încă de la început jurământul unui sportiv Special Olympics: "Voi câştiga, dar dacă nu voi reuşi, cel puţin voi încerca cu toate forţele".
«Activitatea sportivă face bine trupului şi spiritului şi permite îmbunătăţirea calităţii vieţii», a spus Sfântul Părinte, amintind că «la baza întregii activităţi sportive există într-un anumit sens bucuria de a sta împreună, bucuria pentru viaţă şi darurile pe care Creatorul ni le face zilnic».
Papa Francisc: «Văzând un frumos surâs pe chipul vostru şi marea fericire din ochii voştri când aţi obţinut un rezultat bun într-o competiţie – căci victoria cea mai importantă este tocmai auto-depăşirea ne dăm seama ce înseamnă o bucurie sinceră şi meritată. Este posibil să se înveţe de la voi fericirea pentru lucrurile mici şi simple şi trăirea împreună a bucuriei.»
Amintind că sportul ajută la răspândirea unei culturi a întâlnirii şi a solidarităţii, papa Francisc a evidenţiat că participanţii la Jocurile Mondiale de Iarnă, "Special Olympics" ne arată că «nu există obstacole şi nici bariere care să nu poată fi depăşite .»
«Sunteţi un semn al speranţei pentru cei care se angajează în favoarea unei societăţi mai inclusive. Orice viaţă este preţioasă, orice persoană este un dar, iar incluziunea îmbogăţeşte orice comunitate şi societate. Acesta este mesajul vostru pentru lume, pentru o lume fără hotare şi fără excluziune.»
Anul acesta, la Jocurile Mondiale de Iarnă "Special Olympics”, cea mai mare competiţie internaţională de iarnă dedicată persoanelor cu dizabilităţi, România va fi reprezentată de 16 sportivi cu dizabilităţi intelectuale, la eveniment fiind aşteptaţi peste 3.000 de sportivi din 110 ţări şi, de asemenea, 1.000 de antrenori şi 3.000 de voluntari, informează situl specialolympics.ro
RV/AM

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Vizită pastorală la Viena » Titlu: 26210.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Vizită pastorală la Viena
Titlu: 26210.jpg