AcasăŞtiri201713 Februarie: Educaţie pentru carieră destinată elevilor de clasele a VIII-a

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Educaţie pentru carieră destinată elevilor de clasele a VIII-a

Educaţie pentru carieră destinată elevilor de clasele a VIII-a

În data de 30 ianuarie 2017, în Aula Magna, din cadrul Seminarului Greco-Catolic din Oradea, a avut loc prima activitate realizată în cadrul proiectului educativ judeţean Ştiu. Pot. Vreau – Consiliere pentru o carieră de succes, cu participarea elevilor de clasele a VIII-a A şi B şi a cadrelor didactice din Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea şi şcolile generale partenere din Nojorid, Sântandrei, şi Tărian.
Activitatea propusă, Comunicarea – abilitate de viaţă, a fost susţinută de invitatele evenimentului, doamnele psiholog Ioana Omuţ-Cherecheanu şi Ana Popa. Acestea au conversat cu elevii pe tema importanţei comunicării în dezvoltarea personală, a cooperării, a respectului faţă de ceilalţi, dar şi despre stilurile şi tipurile de comunicare, pornind de la simple întrebări precum: ce înseamnă dezvoltare personală, ce sunt emoţiile, ce este un om care reuşeşte în viaţă, cât de capabili suntem să avem relaţii optime, cum să facem ca relaţiile noastre cu ceilalţi să fie bune sau de ce avem nevoie pentru a comunica.
A fost subliniată importanţa comunicării asertive – asertivitate şi afirmare: „Să-l înţelegi pe celălalt, pune-te în locul lui”, să fii capabil să-ţi exprimi opiniile, sentimentele, punctele de vedere.
Interesul faţă de acest subiect a fost deosebit, elevii oferindu-se voluntari pentru a participa la jocurile de rol propuse (şoricelul şi veveriţa, comportamente asertive, pasive, agresive). Elevii au răspuns la un chestionar şi au primit o reţetă de asertivitate: 1. sentimentele mele; 2. critic comportamentul, nu persoana; 3. sugerez cu calm acţiunea. Acestea sunt bazate pe formula Ştiu/văd că tu..., dar eu..., aşa că hai să...
În finalul activităţii d-na psiholog Ioana Cherechianu a discutat cu elevii despre rolul televizorului şi internetului în viaţa noastră şi despre modelele pe care să le urmăm sau nu.
Activitţile din proiect sevor desfăşura până în luna mai. Prin acest proiect dorim să sprijinim elevii noştri în conturarea opţiunilor pentru viitoarea carieră, să îşi cunoască abilităţile şi să înţeleagă că ceea ce pot deveni poate fi util pe piaţa muncii. Elevii vor învăţa să facă un curriculum vitae, vor avea întâlniri cu antreprenori orădeni şi vor cunoaşte diferite asociaţii care vor aduce viaţa în clasă.
Prof. Adrian Podar
Prof. Florentina Barta

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 25836.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 25836.jpg