AcasăŞtiri201713 Februarie: Colectă pentru Siria

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Colectă pentru Siria

Colectă pentru Siria

În momentul de faţă, prisosul vostru să acopere lipsa lor (2 Cor. 8,14)
+ Virgil Bercea
Episcop
Iubiţi credincioşi,
Situaţia în Siria şi în regiunile învecinate este cea mai severă criză umanitară şi de încălcare a drepturilor omului din lume. Războiul din Siria a intrat în al şaselea an şi a provocat suferinţe fără precedent pentru populaţia din Siria. Conflictul a devenit din ce în ce mai sângeros şi chiar dacă nu există statistici exacte, numărul persoanelor care au murit în acest război este estimat de la 250.000 până la 400.000. Peste 11 milioane de oameni au fost alungaţi din casele lor, iar dintre aceştia aproximativ 4 milioane s-au refugiat în afara Siriei. Cei mai mulţi stau în ţările vecine (Turcia, Liban, Iordania), de multe ori fără condiţii elementare de trai.
Urmând îndemnul Sf. Părinte, Papa Francisc, ajutorarea celor afectaţi de acest conflict a devenit o preocupare majoră pentru reţeaua Caritas pe plan internaţional:
•Caritas Siria (o organizaţie importantă în Siria, aproximativ 10% din populaţia Siriei este reprezentată de creştini de diferite confesiuni) continuă, în ciuda situaţiei dificile, să ofere ajutor pentru grupurile cele mai vulnerabile, mai ales pentru refugiaţii interni.
•Organizaţiile Caritas din Liban, Iordania şi Turcia sprijină zeci de mii de sirieni ajunşi în ţările lor.
•Organizaţiile Caritas din toată lumea oferă sprijin financiar, logistic şi tehnic pentru organizaţii partenere din Siria şi ţările vecine.
Într-un moment atât de dificil pentru semenii noştri din Siria, Confederaţia Caritas România prin Programul Naţional de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă împreună cu partenerii din reţeaua Caritas Internationalis doreşte să vină în ajutorul celor care astăzi suferă în Siria, respectiv celor care s-au refugiat în ţările vecine (Liban, Iordania, Turcia).
Conferinţa Episcopilor Catolici din România şi-a exprimat acordul şi susţine Confederaţia Caritas România la organizarea unei colecte pentru Siria în toate bisericile catolice din ţară în data de 19 Februarie 2017.
Credincioşii care doresc să facă un gest de solidaritate umană şi să ofere speranţe celor care nu mai au nimic, o pot face duminică, 19 Februarie 2017. Suma obţinută în urma colectei va fi folosită pentru ajutorul celor care astăzi suferă, din cauza războiului din Siria.
Prin urmare, colecta specială (tasul) din data de 19 Februarie 2017 va fi predată, de fiecare parohie, Asociaţiei Caritas Eparhial până la 06 Martie 2017, cel târziu.
Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi cei care faceţi bine întru sfintele noastre biserici!
Pentru persoanele private şi juridice interesate de această acţiune există un număr de cont pus la dispoziţie:
                    Asociaţia Caritas Eparhial Oradea
                    IBAN: RO27 BTRL 0050 1205 7261 6902
                    BANCA TRANSILVANIA ORADEA
Preşedinte
Pr. Şoptea Vasile

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 25832.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 25832.jpg