AcasăŞtiri201712 Februarie: Sfânta Liturghie de Ziua Bolnavului

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Sfânta Liturghie de Ziua Bolnavului

Sfânta Liturghie de Ziua Bolnavului

În Duminica Fiului Risipitor, Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea a slujit Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Gheorghe” din curtea Spitalului de Neuropsihiatrie din Oradea alături de părinţii capelani din spitalele orădene, Sorin Crăciun, Ioan Aciu şi părintele Vasile Şoptea, preşedintele Caritas Eparhial Oradea, cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului.
Pe data de 11 februarie se sărbătoreşte în Biserica Catolică Ziua Bolnavului, odată cu comemorarea Apariţiilor de la Lourdes. Ziua Mondială a Bolnavului a fost instituită de Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, la 13 mai 1992, printr-o scrisoare, la cererea Consiliului Pontifical pentru Pastoraţia Lucrătorilor Sanitari. Ziua Mondială a Bolnavului a fost sărbătorită pentru prima dată în 1993, iar celebrarea ei solemnă a avut loc la Lourdes. Cu această ocazie Preasfinţia Sa Virgil, a vizitat împreună cu părinţii capelani bolnavii internaţi în spitalele din oraş, aducând celor de pe patul suferinţei alinare şi binecuvântare.
La Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie au participat pe lângă credincioşi, cadre medicale şi pacienţii Spitalului.
Cuvântul de învăţătură s-a axat pe Evanghelia referitoare la „Fiul risipitor”, Preasfinţia Sa subliniind faptul că „Evanghelia de astăzi este o realitate în fiecare familie”, adresând şi îndemnul „părinţilor să aveţi răbdare cu pruncii voştri, iar pruncii să aibă răbdare cu ei înşişi”.
În contextul Zilei Mondiale a Bolnavului, au fost acordate câteva diplome şi medalii cadrelor medicale, fiindu-le apreciată astfel activitatea, medicul „la patul bolnavului fiind precum Tatăl Milostiv”. Astfel au fost acordate diplome domnului asistent medical Gheorghe Chişvasi, doamnei doctor Alice Stamate, doamnei doctor Angela Mesaroş, doamnei doctor Andrada Iova, doamnei doctor Elena Moldoveanu domnului doctor Gheorghe Carp şi Asociaţiei Medicilor Catolici „Sfântul Nicolae”.
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Grest Italia » Titlu: 26532.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Grest Italia
Titlu: 26532.jpg