AcasăŞtiri20104 Decembrie: Concert de colinde la Zalău

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Concert de colinde la Zalău

Concert de colinde la Zalău

Sâmbătă, 4 decembrie, s-a desfăşurat la Biserica „Sfânta Familie” din Zalău, a doua ediţie a concertului coral de colinde „Venite Adoremus”. Protagoniştii şi credincioşii veniţi la eveniment au fost onoraţi de prezenţa Preasfinţitului Episcop Virgil Bercea.
Mai întâi a evoluat Corala-gazdă, pregătită şi dirijată ca-ntotdeauna cu deosebită acurateţe de către domnul profesor Grigore Grigoruţ, apoi Corul „Te laudamus”, din Şimleu-Silvaniei, dirijat de ing. Ioan Chiorean. A urmat Corul „Rorate” al Bisericii Romano-Catolice din Zalău, dirijat de prof. Kővari László cu două colinde în limba maghiară precum şi „Enatus est Emanuel”, cântare gregoriană polifonică de Michael Praetorius, în limba latină. Corul acesta a cântat pentru prima oară în biserica noastră. Ne-a colindat şi corul „Szenczi Molnár Albert” al Bisericii Reformate centrale din Zalău, dirijat de Rácz Lóránd. Ne-a fermecat corala „Armonia” de la Baia Mare, dirijată de Prof. Mihaela Bob Zăiceanu, nu doar cu vivacitatea interpretării, ci şi cu mişcările scenice. Ca şi la precedenta ediţie, a evoluat şi Corul „Magnificat” de la Cluj, dirijat de Prof. Alexandru Suciu.
Ne dorim ca acest concert să poată fi organizat an de an şi să avem parte şi de oaspeţi noi.
Pr. Ciprian Robotin

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii” » Titlu: 27273.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii”
Titlu: 27273.jpg