AcasăŞtiri20178 Februarie: Vecernia anglicană în Bazilica Sfântul Petru

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Vecernia anglicană în Bazilica Sfântul Petru

Vecernia anglicană în Bazilica Sfântul Petru

Pentru prima dată în istorie, pe data de 13 martie, va ave loc în Bazilica Sfântul Petru rugăciunea corală de seară în rit anglican. Ştirea a fost comunicată de către Centrul Anglican din Roma şi confirmată de către site-ul Il Sismografo.
Evenimentul este posibil datorită acordului dat de către Eminenţa Sa Angelo Cardinal Comastri care a stabilit detaliile celebrării alături de directorul Centrului Anglican din Roma, arhiepiscopul David Moxon, care va şi prezida celebrarea, iar predicatorul va fi arhiepiscopul catolic englez Arthur Roche, secretarul Congregaţiei pentru cultul divin şi disciplina sacramentelor.
Evenimentul se încadrează în celebrările pentru a 50-a aniversare dedicate dialogului între Biserica Catolică şi cea Anglicană, dialog restabilit prin întâlnirea din 23 martie 1966 dintre Papa Paul al VI-lea şi arhiepiscopul de Canterbury, Michael Ramsey. O întâlnire istorică după care a fost înfiinţat Centrul Anglican din Roma.
Data de 13 martie a fost aleasă pentru celebrare fiind cea mai apropiată de data zilei Sfântului Grigore cel Mare, devenit patronul relaţiilor dintre cele două Biserici. Defapt acest Papă a fost cel care a dus creştinismul în Marea Britanie, prin intermediul unor monahi benedictini, din Mănăstirea „Sfântul Andrei” dintre care îl amintim pe Sfântul Augustin, care a devenit mai apoi primul arhiepiscop de Canterbury.
Amintim deasemnea faptul că Sfântul Părinte Papa Francisc în 26 februarie 2017 va face o vizită la Biserica Anglicană a „Tuturor Sfinţilor” din Roma.
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 25822.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 25822.jpg