AcasăŞtiri20109 Decembrie: Lansare de carte la Seminarul Teologic din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Lansare de carte la Seminarul Teologic din Oradea

Lansare de carte la Seminarul Teologic din Oradea

În prezenţa P.S. Virgil Bercea, a zeci de seminarişti şi preoţi, dar şi simpli iubitori de carte, joi, 9 decembrie 2010, în Aula Magna a Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din Oradea, a avut loc lansarea cărţilor: „Peregrinul şi Umbra”, scrisă de prof. univ. Blaga Mihoc, şi „Iosif Papp-Szilágyi (1813-1873), un ierarh iluminist”, scrisă de pr. dr. Adrian-Vasile Podar.
Prezentarea primei cărţi, „Peregrinul şi Umbra”, a fost realizată de scriitorul şi jurnalistul Florin Ardelean. Profesor universitar şi cercetător ştiinţific în cadrul Muzeului Ţării Crişurilor, Blaga Mihoc este autorul a 14 cărţi de istorie, publicate mai ales în ultimii 20 de ani. Ultima sa apariţie editorială este cu volumul de memorii „Peregrinul şi Umbra”. În acest volum, autorul face o incursiune emoţionantă şi cât se poate de lucidă în propria sa biografie, evocând momente şi personaje din Beiuşul natal, dar şi din Clujul academic, în care a urmat facultatea de istorie, din Baia Mare, unde a lucrat ca muzeograf, iar apoi din Oradea. Cartea este valoroasă prin faptul că este o frescă subiectivă a ultimilor 60 de ani, fiind scrisă de un om cu o memorie extraordinară, un fin observator al oamenilor şi faptelor cu care a intrat în contact.
A doua carte, „Iosif Papp-Szilágyi (1813-1873), un ierarh iluminist”, a fost prezentată de domnul Blaga Mihoc. Volumul este o invitaţie la cercetări ulterioare despre viaţa acestui episcop, dar şi despre Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică. Prin aportul său semnificativ în viaţa Bisericii Greco-Catolice şi prin contribuţia sa în domeniul dreptului canonic, episcopul Iosif Papp-Szilágyi şi-a rezervat un loc de seamă între personalităţile ecleziastice răsăritene şi universale.
Evenimentul a fost organizat de Episcopia Greco-Catolică de Oradea.
Biroul de presă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa » Titlu: 26331.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa
Titlu: 26331.jpg