AcasăŞtiri20108 Decembrie: Comemorarea episcopului Demetriu Radu în Senatul României

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Comemorarea episcopului Demetriu Radu în Senatul României

Comemorarea episcopului Demetriu Radu în Senatul României

La iniţiativa Episcopiei de Oradea şi a PS Sale Virgil, Senatul României a evocat azi, 8 decembrie memoria senatorilor ucişi ca urmare a bombei puse de anarhicul Max Goldstein în urmă cu 90 de ani. Astfel, în plenul Senatului s-a ţinut un moment de reculegere, iar Domnul Senator Ioan Mang a evocat de la tribună biografia şi meritele senatorului episcop greco-catolic Demetriu Radu, victimă a acelui atentat.
Din partea Bisericii Române cu Roma, Greco-Catolică, a fost prezent în locul rezervat invitaţilor de onoare Preasfinţia Sa Mihai, episcopul vicar al Bucureştilor, însoţit de Domnul Adrian Merka, Deputat de Bihor pentru minoritatea slovacă şi cehă.
În prealabil, PS Mihai, însoţit de consilieri ai Vicariatului de Bucureşti, a fost primit în audienţă de preşedintele Senatului, Domnul Mircea Geoană. Întreţinerea cordială a pus accentul pe meritele istorice ale Bisericii Greco-Catolice şi respectul pentru memoria vie a comunităţilor româneşti greco-catolice din Transilvania care au forjat sensul unităţii neamului precum şi formarea culturală a unui naţionalism corect şi totodată profund. În acelaşi timp s-a amintit şi importanţa respectului datorat comunităţii greco-catolice care a fost păstrătoarea, în perioada grea a persecuţiei, a unei bune părţi din meritele demnităţii naţionale.
http://www.bru.ro/blaj/comemorarea-episcopului-demetriu-radu-in-senatul-romaniei/

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău » Titlu: 27225.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău
Titlu: 27225.jpg