AcasăŞtiri20092 Februarie: Ziua persoanelor consacrate sărbătorită la Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Ziua persoanelor consacrate sărbătorită la Oradea

Ziua persoanelor consacrate sărbătorită la Oradea

În 2 februarie, persoanele consacrate din Eparhia greco-catolică de Oradea, s-au strâns în jurul Preasfinţitului Virgil Bercea, la Mănăstirea Franciscană „Maica Domnului” din Oradea pentru a sărbători Ziua Mondială a persoanelor consacrate. Au participat un număr impresionant de credincioşi care s-au unit în rugăciune pentru vocaţii la misiune şi la viaţa consacrată. Au fost prezenţi un număr aproximativ de 30 fraţi şi surori din Congregaţii şi Ordine religioase diferite care activează în Oradea, Zalău, Beiuş, Şinteu, fraţii bazilitani din Şumal respectiv fraţii franciscani care păstoresc Mănăstirea Greco-Catolică „Maica Domnului”.
În program, înainte de Sf. Liturghie s-a intrat în procesiune cu lumânări aprinse ce au fost depuse înaintea icoanei lui Isus Milostiv, fiecare cerând lumina Domnului în suflet, a avut loc apoi o prezentare succintă a prezenţei, istoricului şi carismei fiecărei Congregaţii în parte. După prezentare, în genunchi, ne-am rugat cu Rugăciunea Papei Ioan Paul al II-lea pentru vocaţii la preoţie, la misiune şi la viaţa consacrată. În cadrul Sf. Liturghii, după momentul consacrării a avut loc reînnoirea voturilor.
În cuvântul său, Preasfinţitul Virgil, printre altele, a adresat îndemnul de a avea răbdare ca Domnul să înfăptuiască lucrarea sa în noi, precum dreptul Simeon a aşteptat, şi nu în zadar, căci la o vârstă venerabilă ochii săi l-au văzut pe Domnul, au văzut mântuirea, lumina spre luminarea neamurilor şi mărirea poporului Israel.
După Sf. Liturghie, s-au sfinţit lumânările pe care credincioşii le-au adus, cum se obişnuieşte în această sărbătoare, iar surorile din Zalău, au pregătit o scurtă prezentare, în diapozitive, a Enciclicii Papei Ioan Paul al II-lea despre Viaţa Consacrată. Sărbătoarea s-a încheiat într-un ton de armonie şi fraternitate cu o agapă frăţească, oferită pentru toate persoanele consacrate prezente la acest înălţător eveniment.
Pr. Mihai Vătămănelu OFMConv.

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău » Titlu: 27234.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău
Titlu: 27234.jpg