AcasăŞtiri201028 Noiembrie: Corul de Cameră „Fiat Lux” medaliat cu aur la Festivalul de la Praga

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Corul de Cameră „Fiat Lux” medaliat cu aur la Festivalul de la Praga

Corul de Cameră „Fiat Lux” medaliat cu aur la Festivalul de la Praga

Corul de Cameră „Fiat Lux” a participat în perioada 26-28 noiembrie la cea de a 20-a Ediţie a „Festivalului Internaţional de Muzică pentru Crăciun şi Advent” de la Praga, unde a câştigat medalia de aur. De asemenea, premiul pentru cel mai bun dirijor de cor a fost primit de către Antonia Monica Nica, profesor de muzică la Liceul Teologic Greco-Catolic din Oradea. La acest festival au participat în total un număr de 38 de coruri din 13 ţări europene.
Corul are în componenţa sa 23 de elevi care studiază la Liceul Teologic Greco-Catolic, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”.
Corul de Cameră „Fiat Lux”, dirijat de Antonia Monica Nica, a intrat în concurs cu următoarele piese: „Vine hulpe di la munte” – Adrian Pop, „Carol of the bells” – colind ucrainean, „La Bethleem colo-n jos” – Nicolae Lungu, „Linu-i lin” – Ioan D. Chirescu – solişti: Denisa Moşincat, Ovidiu Lazăr, „Chindia” – Alexandru Paşcanu.
Ultima piesă din repertoriu a fost însoţită de o mişcare scenică care ducea cu gândul la atmosfera din mijlocul unei familii înaintea Crăciunului.
Juriul a fost format din: Jan Krejcik – Cehia, Jiri Kolar – Cehia, Krzyztof Szydzisz – Polonia, Marek Valasek – Cehia, Lukas Vasilek – Cehia, Zdenek Vimr – Cehia, Jos Vranken – Olanda.
Corul de Cameră „Fiat Lux” a cântat în încheierea serii de gală, reuşind să ridice sala în picioare. „A fost un moment de graţie, un examen nemaiîntâlnit pentru noi, pe care l-am luat cu brio! Am fost mândri că suntem români şi nu ne-am sfiit să arătăm acest lucru prin bannerul şi steagurile ce le-am avut” a subliniat dirijorul Antonia Monica Nica.
Biroul de presă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Câştigătorii concursului „Contribuţii sălăjene la Marea Unire” la Roma » Titlu: 26338.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Câştigătorii concursului „Contribuţii sălăjene la Marea Unire” la Roma
Titlu: 26338.jpg