AcasăŞtiri201026 Noiembrie: Comunicat Caritas - Misterul tobelor japoneze, dezvăluit la Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Comunicat Caritas - Misterul tobelor japoneze, dezvăluit la Oradea

Takumi Kato, cel mai la modă percuţionist japonez,
pentru prima oară în România, pe 25 noiembrie la Bucureşti
iar pe 26 noiembrie la Oradea

Unul dintre cei mai în vogă cântăreţi de taiko (tobe tradiţionale japoneze) Takumi Kato (29 de ani), va concerta sâmbătă, 27 noiembrie a.c. cu începere de la ora 19.00, la Liceul Greco-Catolic, str. Iuliu Maniu nr.5.
Concertul susţinut de Takumi Kato sub titlul Misterul tobelor japoneze face parte din turneul din 2010 al artistului care cuprinde spectacole susţinute în: Statele Unite (Chicago şi Pittsburgh), România (Bucureşti şi Oradea) şi Croaţia (Zagreb). Prin acest turneu, Kato promovează muzica tradiţională japoneză redată cu ajutorul instrumentelor de percuţie cunoscute sub numele de taiko (tobe tradiţionale japoneze).
Concertul de la Oradea, din 27 noiembrie, va fi precedat de un workshop desfăşurat la Liceul Greco-Catolic între orele 16.30 şi 18.30. În cadrul acestui workshop, Takumi Kato îşi va demonstra abilităţile de percuţionist şi îi va invita pe câţiva dintre membrii audienţei să participe la o reprezentaţie interactivă pentru a-i introduce în tainele tobelor japoneze. Participanţii au fost aleşi în funcţie de interesul lor pentru instrumentele de percuţie.
Evenimentul este organizat, în România, de Centrul de Studii Româno-Japoneze (CSRJ) de la Universitatea Româno-Americană, de Creative Library Bucureşti inspired by Toyota şi de J-Wind Creative Consultants SRL, iar în Oradea de Caritas Eparhial Oradea şi Teatrul de Stat pentru Copii şi Tineret Arcadia.
În cadrul reprezentaţiilor din România, Takumi Kato va interpreta compoziţii proprii, folosind taiko de diverse mărimi, precum şi oodaiko (cea mai mare tobă taiko, având un diametru de 1,60 m). Kato este câştigătorul secţiunii de oodaiko la Concursul Internaţional de Tobe Japoneze, desfăşurat la Tokyo în 2008 şi este considerat a fi unul dintre cei mai talentaţi interpretaţi din lume la acest instrument.
Evenimentul este precedat de o întâlnire cu cititorii şi iubitorii culturii japoneze, „Seara Kawabata”, în Librăria Gutenberg, str. Mihai Pavel nr. 4, vineri, 26 noiembrie, ora 17.00. În deschiderea programului, Tetsuya Kaida, director general al Departamentului de Creare de Valori Corporatiste din Toyota Motor Corporation Spaţii şi Adieri: Originalitatea japoneză ca strategie de afaceri în Toyota Motor Corporation şi, de la ora 18.00 conf. dr. Rodica Frentiu, Universitatea Babeş Bolyai, Cluj: Yasunari Kawabata şi nostalgia timpului fără timp, jurnalist Ramona Băluţescu, Timişoara: Hotarul ierburilor, la Kawabata, şi doctorand George Şipoş, Universitatea din Chicago, pe tema: Yasunari Kawabata: Clasic şi modern în literatura japoneză.
Intrarea la întâlnirea cu cititorii, workshop şi concertul susţinut de Takumi Kato este liberă.
Pentru a mediatiza aceste evenimente vă invităm vineri în Librăria Gutenberg şi sâmbătă la Teatrul de Stat pentru Copii şi Tineret Arcadia.
Pr. Olimpiu Todorean

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Vizită la „Casa Sfântul Iosif” de la Odorheiul Secuiesc » Titlu: 26293.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Vizită la „Casa Sfântul Iosif” de la Odorheiul Secuiesc
Titlu: 26293.jpg