AcasăŞtiri201020 Noiembrie: Prima întâlnire a preoteselor din Eparhia de Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Prima întâlnire a preoteselor din Eparhia de Oradea

Prima întâlnire a preoteselor din Eparhia de Oradea

Prima întâlnire a preoteselor din Eparhia de Oradea s-a desfăşurat în data de 20 noiembrie 2010 în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a fi împreună, de a se cunoaşte mai bine, de a împărtăşi din experienţele proprii şi, nu în ultimul rând, de a reflecta împreună asupra rolului lor în Biserică şi în societate. „Preoteasă, deschide-mi casa ta, spune-mi cine eşti!”, aceasta a fost tema abordată de sora Kasia de la „Surorile franciscane misionare ale lui Hristos”, care, în intervenţia ei a subliniat că „pornim de la identitatea noastră comună: cea de a fi femeie, cu o chemare specifică, înscrisă în natura noastră, primită de la Dumnezeu, care poate fi realizată în diferite modalităţi. Evident, ne uităm la femeie din punct de vedere creştin. De aceea vom căuta ajutor în Sfântă Scriptură, unde, pe lângă o mulţime de bărbaţi se află nişte figuri feminine foarte interesante, dintre care vom scoate în evidenţă trăsăturile fundamentale ale femeii, după învăţătura creştină”.
După sora Kasia a vorbit P.S. Virgil Bercea, amintindu-le preoteselor despre rolul important pe care ele îl au în misterul Bisericii şi al lui Hristos şi, implicit, în parohiile în care se află. P.S. Virgil a încheiat prin a le mulţumi pentru tot ceea ce fac în această misiune deloc uşoară, ce le-a fost încredinţată de Bunul Dumnezeu.
Evenimentul a fost organizat de Biroul Pastoral, condus de părintele Paul Popa şi Ramona Dragoş în colaborare cu sora Kasia, Teodora Chifor şi Horia Marchiş, cu binecuvântarea P.S. Virgil. Următoarea întâlnire va avea loc în prima parte a anului 2011.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: 194 de ani de la naşterea lui Avram Iancu - Crăişorul Munţilor, omagiat » Titlu: 26401.jpg

Anul: 2018
Eveniment: 194 de ani de la naşterea lui Avram Iancu - Crăişorul Munţilor, omagiat
Titlu: 26401.jpg