AcasăŞtiri201613 Iunie: Slujire arhierească în Biserica din Máriapócs

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Slujire arhierească în Biserica din Máriapócs

Slujire arhierească în Biserica din Máriapócs

La invitaţia Înalt Preasfinţitului Fülöp Kocsis, Mitropolit de Debrecen, Preasfinţia Sa Virgil Bercea a slujit Sfânta Liturghie în Biserica din Máriapócs, alături de Înalt Preasfinţia Sa şi de Preasfinţia Sa Atanáz Orosz, episcop de Miskolc.
Preasfinţia Sa Virgil a fost însoţit de părintele Olimpiu Todorean, vicarul general al Episcopiei de Oradea şi părintele Eduard Roman, administratorul Seminarului Greco-Catolic.
În cadrul Sfintei Liturghii, Înalt Preasfinţia Sa Fülöp Kocsis, a hirotesit un lector. După Sfânta Liturghie soborul de preoţi şi arhierei au sfinţit o nouă clădire a complexului Bisericii din Máriapócs, la care au fost prezente oficialităţi politice locale şi centrale ale Ungariei.
La Máriapócs, există o icoană făcătoare de minuni care a lăcrimat, fiind pictată în anul 1675. Icoana o reprezintă pe Fecioara Maria care ţine copilul pe braţul stâng, iar cu dreapta arată spre el. În jurul capetelor străluceşte aureola, iar în apropierea feţelor, cu litere greceşti sunt următoarele prescurtări: MP-OY şi IC-XC: Maica lui Dumnezeu şi Isus Cristos. Maria este îmbrăcată cu o rochie purpurie, cu mâna dreaptă arată spre Pruncul care are mâna ridicată pentru binecuvântare, în stânga ţine o floare asemănătoare cu un crin, iar la gât – lucru destul de neobişnuit – poartă o cruce. În colţurile superioare se văd capete de îngeri.
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Manifestări dedicate Centenarului la Vintere » Titlu: 27129.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Manifestări dedicate Centenarului la Vintere
Titlu: 27129.jpg