AcasăŞtiri200925 Ianuarie: Biserica din Negru Grădinari a fost preluată

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Biserica din Negru Grădinari a fost preluată

Biserica din Negru Grădinari a fost preluată

Duminică, 25 ianuarie, a fost o zi de mare sărbătoare pentru comunitatea greco-catolică din localitatea Grădinari Negru. După 61 de ani, Parohia Greco-Catolică şi-a reintrat în drepturi, celebrând prima liturghie în biserica care a fost câştigată în instanţă.
Cu toate că Parohia Greco-Catolică şi-a exprimat disponibilitatea de a oferi găzduire liturgică comunităţii ortodoxe, Parohia Ortodoxă a refuzat acest lucru, procedând la evacuarea de bună voie a lăcaşului de cult şi a casei parohiale, preferând să-şi amenajeze o capelă.
Vineri, 23 ianuarie, a fost încheiat procesul verbal de preluare a proprietăţilor, în prezenţa executorului judecătoresc. Astfel, Sfânta Liturghie de duminică a putut fi celebrată în condiţii normale.
Sfânta Liturghie a fost celebrată de părintele protopop de Beiuş Mada Ioan. În cuvântul său, pr. Protopop Mada Ioan a precizat: „aşa cum Mântuitorul a spus către Zaheu, astăzi vreau să intru în casa ta, putem spune şi noi că astăzi s-a făcut mântuire casei acesteia. Dacă bucuria lui Zaheu a fost deplină, şi bucuria noastră poate fi deplină. Trebuie însă să ştim să ne bucurăm frumos, să nu arătăm cu degetul către cei ce acum se consideră nedreptăţiţi”.
Credincioşii participanţi la această sfântă liturghie au fost extrem de încântaţi şi mulţumiţi că s-a celebrat în biserica care le-a aparţinut de drept.
Reprezentanţii Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică de Oradea depun eforturi pentru preluarea şi a altor biserici preluate în anul 1948.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Ladislau Gyémant, onorat la Universitatea din Oradea - Doctor Honoris Causa » Titlu: 27283.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Ladislau Gyémant, onorat la Universitatea din Oradea - Doctor Honoris Causa
Titlu: 27283.jpg