AcasăŞtiri20164 Iunie: Poarta Sfântă – Protopopiatul Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Poarta Sfântă – Protopopiatul Oradea

Poarta Sfântă – Protopopiatul Oradea

„Anul Sfânt va trebui să păstreze vie dorinţa de a şti să captăm numeroasele semne ale blândeţii pe care Dumnezeu o oferă lumii întregi şi mai ales celor care sunt în suferinţă, sunt singuri şi abandonaţi, şi chiar fără speranţa de a fi iertaţi şi de a se simţi iubiţi de Tatăl. Un An Sfânt, ca să simţim puternică în noi bucuria de a fi fost regăsiţi de Isus, care ca Bunul Păstor a venit să ne caute pentru că eram rătăciţi. Un jubileu, pentru a simţi căldura iubirii sale când ne ia pe umerii săi ca să ne ducă din nou la casa Tatălui”.
Papa Francisc

În sâmbătă de dinaintea Duminicii orbului din naştere, Protopopiatul Greco-Catolic Oradea a făcut un pelerinaj la Catedrala „Sfântul Nicolae”, cu trecere prin Poarta Sfântă. Procesiunea a pornit din curtea Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” şi după înconjurarea Catedralei, fiecare pelerin a trecut Poarta Sfântă.
Sfânta Liturghie a fost celebrată de Preasfinţia Sa Virgil Bercea, alături de părintele vicar general Olimpiu Todorean, părintele protopop de Oradea, Gavril Buboi şi preoţii protopopiatului. În cuvântul de învăţătură adresat pelerinilor, Preasfinţia Sa după o scurtă prezentare istorică a anilor jubiliari decretaţi de Suveranii Pontifi, a vorbit despre „numele lui Dumnezeu care este milostivire”.
Sfântul Părinte Papa Francisc în momentul decretării Anului Jubiliar al Milostivirii a acordat şi posibilitatea de a primii indulgenţa plenară, astfel au fost recitate rugăciunile: Crezul, Tatăl Nostru şi Născătoare de Dumnezeu, credincioşii având posibilitatea de a se mărturisi şi a primi Sfânta Împărtăşanie.
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Manifestări dedicate Centenarului la Vintere » Titlu: 27153.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Manifestări dedicate Centenarului la Vintere
Titlu: 27153.jpg