AcasăŞtiri201013 Noiembrie: Festivalul Francisc Hubic, ediţia a V-a

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Festivalul Francisc Hubic, ediţia a V-a

Festivalul Francisc Hubic, ediţia a V-a

Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea a fost gazda celei de a V-a ediţii a Festivalului de Muzică Sacră Francisc Hubic, organizat de Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-catolică, Oradea, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor.
La ediţia din acest an, au participat: Corala Francisc Hubic, a Catedralei Sfântul Nicolae acompaniată de Cvartetul Varadinum, dirijor Irinel Băjenaru Oros, Corul de cameră Fiat Lux, dirijor Antonia Monica Nica, Corul l’Annunciazione, dirijor Radu Mureşan, Corul Schola Cantorum, dirijor Radu Mureşan, Asociaţia Corală Ioan Buşiţa a Parohiei Beiuş, dirijor Constantin Sava, Corul Facultăţii de Muzică din Oradea, dirijor Valentin Lazăr, Orchestra Facultăţii de Muzică din Oradea, dirijor Tudor Ciupeiu, precum şi soliştii Marian Boboia, Gheorghe Hausmann şi Thomas Osvald.
Un moment de primă audiţie a fost Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur pentru cor bărbătesc, compusă de preotul şi compozitorul Francisc Hubic, ea fiind prezentată de conferenţiarul universitar dr. Zorica Maria Pitic din cadrul Facultăţii de Muzică din Oradea.
Preasfinţitul Virgil a înmânat dirijorilor Diploma „Francisc Hubic” pentru contribuţia adusă la promovarea muzicii sacre. La eveniment a fost prezent şi P.S. Böcskei László, episcop romano-catolic de Oradea.
Biroul de presă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Instalarea noului protopop de Holod » Titlu: 26253.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Instalarea noului protopop de Holod
Titlu: 26253.jpg