AcasăŞtiri20108 Noiembrie: Papa Benedict al XVI-lea în vizită în Spania

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Papa Benedict al XVI-lea în vizită în Spania

Papa Benedict al XVI-lea în vizită în Spania

Papa Benedict al XVI-lea a vizitat în perioada 6-7 noiembrie două oraşe din Spania: Santiago de Compostela, unde s-a aflat ca pelerin pe drumul sfântului Iacob, şi Barcelona, unde a consacrat Catedrala Sagrada Familia, aceasta primind titlul de bazilică. În faţa a mii de oameni veniţi să asiste la grandiosul eveniment din capitala catalană, Sfântul Părinte a binecuvântat apa cu care a stropit mai apoi altarul uriaşei catedrale, opera arhitectului Antoni Gaudi. Construcţia clădirii a început în anul 1882, iar un final al proiectului este prevăzut pentru anul 2026.
Suveranul pontif, în discursul Său, a avertizat că familia, celula de bază a societăţii, este foarte grav afectată în prezent şi a criticat destul de clar politica permisivă a Spaniei privind avorturile şi căsătoria între persoane de acelaşi sex. „Societatea s-a schimbat, au apărut multe progrese, însă acelaşi lucru trebuie să se petreacă şi cu cele morale - aşa cum sunt atenţia, apărarea şi ajutorul dat familiei, şi uniunii dintre femeie şi bărbat”, a spus Sfântul Părinte.
La sfânta liturghie, pontificată de Papa Benedict al XVI-lea au participat: regele Spaniei Juan Carlos şi regina Sofia, ambasadorul Spaniei la Sfântul Scaun, Francisco Vázquez, cardinali, episcopi, preoţi şi mii de credincioşi.
La finalul vizitei Sale, Episcopul Romei şi-a exprimat sentimentele de gratitudine şi recunoştinţă pentru afecţiunea spaniolilor faţă de Succesorul lui Petru, mulţumind mai ales episcopatului spaniol şi tuturor acelor care au contribuit la reuşita vizitei sale. „Am dorit să-i îmbrăţişez pe toţi spaniolii, fără nici o deosebire, şi pe toţi cei care trăiesc în mijlocul vostru fără să se fi născut aici”, a spus în finalul discursului de la aeroport, adăugând: „Îi port pe toţi în inima mea şi mă rog pentru toţi, mai ales pentru cei care suferă şi-i pun sub protecţia Preacuratei Fecioare Maria, atât de venerată şi de invocată în Galicia, în Catalonia şi în alte regiuni ale Spaniei”.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii” » Titlu: 27276.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii”
Titlu: 27276.jpg