AcasăŞtiri201031 Octombrie: Vizită pastorală pentru greco-catolicii din Padova

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Vizită pastorală pentru greco-catolicii din Padova

Vizită pastorală pentru greco-catolicii din Padova

Duminică, 31 octombrie 2010, în Biserica „Sfântul Luca” din Padova, E.S. Arhiepiscopul Antonio Mattiazzo a celebrat Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur în limba italiană, iar răspunsurile le-au dat alternativ, în propria limbă, corul românesc şi cel ucrainean.
În cuvântul de învăţătură, Arhiepiscopul Mattiazzo a evocat bogăţia de spiritualitate şi istorie pe care o poartă Bisericile Greco-Catolice, amintind contactul său personal cu aceste valori, în timpul numeroaselor vizite în România şi Ucraina. Credincioşii greco-catolici care, moştenitori fiind ai acestor tradiţii, vin în Occident, nu trebuie să îşi uite propriul tezaur, fascinaţi de bunăstarea materială a Apusului: în acest sens, Excelenţa Sa a făcut o trimitere la Evanghelia citită, a bogatului şi a lui Lazăr cel sărac, amintind că înavuţirea poate fi o cale pentru înstrăinarea inimii de Dumnezeu şi de adevăratele valori.
Excelenţa Sa a fost la Padova pentru a se întâlni cu comunităţile greco-catolice româneşti şi ucrainene. Vreme de 20 de ani, Arhiepiscopul Padovei a vizitat, unul câte unul, toate cele 40 de protopopiate ale Episcopiei, dorind ca la încheiere să viziteze, pe rând, fiecare dintre comunităţile etnice prezente pe teritoriul păstorit. Întâlnirea cu greco-catolicii a fost prima, care a deschis agenda acestor vizite în grupurile de imigranţi.
Oferindu-şi disponibilitatea şi sprijinul ulterior pentru ca aceste comunităţi să poată să se simtă cu adevărat ca acasă, arhiepiscopul a subliniat urgenţa organizării şi a întăririi catehezei şi a formării la toate nivelurile în comunităţile greco-catolice din Padova.
Nu în ultimul rând, E.S. Mattiazzo a mulţumit preoţilor pr. Aetius Pop, pr. Andriy Tverdokhlib şi pr. Cristian Sabău pentru munca lor pastorală cu proprii conaţionali.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: COMUNICAT » Titlu: 27299.jpg

Anul: 2018
Eveniment: COMUNICAT
Titlu: 27299.jpg